PŘEČTENO | Listopad a prosinec 2017

Vleklé čtecí krize, která se u mě usídlila, jsem se bohužel nedokázala zbavit ani v listopadu a k mému šoku ani v prosinci. Je to o to otravnější, protože se mi sešla spousta recenzních výtisků a potřebovala bych tedy číst jako o závod. Zlomit se mi to ale prostě nedaří. V listopadu i prosinci jsem tedy přelouskala jen po dvou knížkách 😢
Listopadovou první knihou bylo Dítě od nakladatelství Domino a druhou Žena z kajuty č. 10 od nakladatelství Leda. Obě knihy se mi moc líbily, každá z jiných důvodů, a vřele je doporučuji dál.
Dítě, to je psychologický thriller par excellence. Autorka píše báječně, navíc dokáže naprosto bravurně budovat příběh a skládat jednotlivé dílky vyprávění do úžasně logické mozaiky. Pokud se ale budete chtít do knihy pustit, čekejte více z té psychologické roviny. Já jsem trochu postrádala více toho thrilleru, ale to je moje osobní preference. Dítě je vynikající kniha, se kterou rozhodně nešlápnete vedle.
Žena z kajuty č. 10 je proti Dítěti trochu stereotypnějším počinem. Kniha má pomalejší rozjezd a autorka se v ní neubránila pár žánrovým klišé. Přesto jsem si čtení užila a nalákala jsem se na další knihy od Ruth Ware. Knihu bych doporučila spíše nováčkům v žánru, pro skutečné thrillerové fajnšmekry to asi trhák nebude.
Na obě knihy jsem sepsala plnohodnotné recenze, najdete je tady (Dítě) a tady (Žena z kajuty č. 10).
Na začátku prosince to vypadalo, že jsem tu čtenářskou smůlu konečně zlomila, ale nakonec to dobře nedopadlo. Od poloviny prosince jsem válčila znovu, nejprve za to mohl pracovní nával před Vánocemi, a pak jsem nedokázala o svátcích chytit čtenářský dech. Opět se tedy opakoval scénář s pouhými dvěma přečtenými knížkami. 
První knihou, kterou jsem v prosinci dočetla, byl můj první e-book. Dala jsem šanci Radce Třeštíkové a na cestách jsem louskala její poslední knihu Osm. Nemůžu bohužel říct, že by mě autorka nadchla natolik, abych se toužila vrhnout i na její další počiny. Její styl psaní mě sice velmi příjemně překvapil, práce s postavami a samotný děj knihy už ale tolik ne. Celkově knihu považuji za průměr.
Poslední kniha uplynulého roku ale byla naprostým zázrakem. Řady nejlepších knih celého roku dokázala na poslední chvíli rozšířit novinka od nakladatelství Domino Měla jsi vůbec někdy rodinu?. Tenhle komorní román o lidském smutku, utrpení, o malých okamžicích, které změní celý život, mě naprosto dostal. Nádherné, přenádherné čtení, které Vám všem z celého srdce doporučuji.
Recenzi na Osm budu mít dopsanou brzy, recenzi na dokonalý titul Měla jsi vůbec někdy rodinu? už mám publikovanou – najdete ji tady.
A já jen doufám, že se v dalších měsících vrátí moje čtecí návyky do normálu a že zase začnu lámat své rekordy 😊 Co jste v poslední době přečetli Vy? A jak se Vám dařilo s výzvou na rok 2017, stihli jste všechny své plány? Napište mi do komentářů!
Listopad 2017
Počet přečtených knih: 2
1. Dítě
- recenze -
| Fiona Barton | 416 stran | 15. 11. 2017 - 24. 11. 2017 |
2. Žena z kajuty č. 10
- recenze -
| Ruth Ware | 367 stran | 26. 10. 2017 - 14. 11. 2017 |
Počet přečtených stran: 783
Průměrný počet stran za den: 26
Prosinec 2017
Počet přečtených knih: 2
1. Osm
| Radka Třeštíková | 386 stran | 14. 9. 2017 - 2. 12. 2017 |
1. Měla jsi vůbec někdy rodinu?
| Bill Clegg | 296 stran | 24. 11. 2017 - 12. 12. 2017 |
Počet přečtených stran: 682
Průměrný počet stran za den: 22

12 komentářů :

  1. To mě mrzí, že tě postihla čtecí krize, ale byly vánoce a člověk by měl více času trávit s rodinou, tak se to dá i pochopit, tak snad v novém roce dostaneš do ruky nějakou dobrou knížku, která tvé čtení nastartuje.
    Co se týče Ruth Ware, už mám doma Všude kolem černý les a jsem zvědavá na její první knížku, snad se do ní brzy pustím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Marcelko 😊 Nějak se té potvory krize nemohu zbavit, ale snažím se to teď už i lámat trochu násilím, jinak to nejde. A určitě se to poddá 😊 Těším se na Tvé dojmy z první Ruth, přemýšlím o ní také 😊

      Vymazat
  2. Já mám poslední dobou taky krizi, těžko říct, čím to je. Snad se to spraví!

    Měla jsi vůbec někdy rodinu? mě strašně moc láká. ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsi vůbec... by Tě lákat mělo, je to boží boží boží! 😊 Držím palce, ať i Tebe krize brzy opustí, Vlasti 😊 Měj se krásně!

      Vymazat
  3. Jako kdybych četla o sobě. I u mě se usídlila čtecí krize a listopad s prosincem nestály za nic. Přeju, aby se leden stal lepším měsícem. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí a držím nám tedy palce, ať už se toho zbavíme 😊

      Vymazat
  4. Kristýnko, čtecí krize určitě brzy odejde. Nemá cenu to lámat a nutit se do knih, když to nejde. Já taky koncem roku četla hodně málo a doufám, že se to teď trošku rozjede :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se upřímně přiznám, že teď už to násilím trochu lámu, protože mám s těmi recenzáčky fakt skluz všech skluzů. Ale už cítím, že se to lepší, tak snad budu brzy ve své správné čtenářské kondici 😊 Držím palce, ať i u Tebe je čas a nálada - ale ono s koncem stěhování a klidem po Vánocích se to určitě poddá 😊 Měj se moc pěkně Šári 😊

      Vymazat
  5. Take se mi v posledních dvou měsících nedařilo (se čtením) :(
    Osm mom take v e-booku, tak jsi mě trochu znepokojila, zda se do ní pouštět, ale asi ji zkusím a Žena z kajuty č.10 mě láká obálkou, ale myslím, že si ji nechám ujít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad už se nám ta čtenářská kondice zlepší, Moni, moc držím palce. A snad se Ti Osm bude líbit, já si myslím, že si to určitě najde čtenáře :) Jsem zvědavá, budu se pak těšit na dojmy :) Měj se moc krásně!

      Vymazat
  6. No není vždycky čas a nálada. Ale to se spraví ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leden zatím vypadá slibně, tak snad to vydrží :) Děkuji, měj se krásně :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates