PŘÍRŮSTKY | Prosinec 2017

Stejně jako v listopadu, i v prosinci se přírůstky vyšplhaly skoro ke dvaceti, zastavily se opět na čísle devatenáct. Výprodeje, zatoulané recenzní výtisky, narozeniny, Vánoce… to se tak stane 😊 Doufám ale, že jsou na nějakou dobu poslední velké… Chci – musím – nákupy od nového roku výrazně omezit, tak doufám, že tohle své knižní předsevzetí zase neporuším. Uvidíme 😊
Jaké novinky přibyly za prosinec Vám? Jaké knížky Vám nadělil Ježíšek? Dokázal Vás nějakým titulem překvapit? A jaké knížky jste nadělovali Vy? Budu ráda, když mi dáte vědět do komentářů.
Článek zahájím hromádkami s dárečky 😊 V polovině prosince přišly narozeniny, ke kterým jsem dostala všechna tři ilustrovaná vydání Harryho Pottera, která u nás zatím vyšla. Já bych si je sama nikdy nepořídila, takže z nich mám ohromnou radost a už si pěkně posvátně lebedí v knihovně mezi českými a anglickými vydáními celé série.
Hotýlek od Aleny Mornštajnové byl poslední knížkou této autorky, která mi chyběla. Dostala jsem ho dodatečně od mamky za odměnu za jeden takový úspěch, a pochopitelně jsem z něj měla velikánskou radost. Až se zbavím svých recenzních restů, pustím se do Hotýlku co nejdříve.
Protože jsme s mamkou měly k dispozici nějaké slevové kupony do Neoluxoru, vyrazily jsme tam pro vánoční dárky, a já si dva nadělila sama sobě. Novou odeonku Dívka jménem Sus, která mě zaujala na první pohled a moc doufám, že mě nezklame, a knížku Mengeleho děvče, která je jednou z mnoha knih s tématikou druhé světové války, které mám na svém wishlistu.
Tahle krásná hromádka, to jsou vánoční dárky. Gemina byla vytoužená, Ježíškovi jsem ji nutila nenápadně i nápadně, a mé prosby byly vyslyšeny. Dále jsem pod stromečkem našla čtvrtý díl detektivní série s Kim Stoneovou, Otevřený hrob. Přestože jsem z třetího dílu nebyla nadšená, Otevřený hrob mě hodně zaujal a je to taková poslední šance této sérii. Doufám, že mě kniha nadchne a že budu mít chuť ve čtení pokračovat. Vyprosila jsem si taky Nebe, na němž nesvítily hvězdy. Největším překvapením pod stromečkem pak byly Hádanky a hlavolamy ze světa Středozemě, po kterých jsem sice také prahla, ale naprosto tajně, takže Ježíšek znovu dokázal, jak dobře mě má přečtenou 😍
Vzala jsem to tentokrát trochu od na přeskáčku, pojďme se proto vrátit v čase o kousek zpátky. Hned na začátku měsíce totiž dorazila první tulačka, novinka Byly tady, a už nejsou, kterou v listopadu vydalo nakladatelství Domino. Moc děkuji a neskutečně se těším!
Další radost jsem si udělala v LK, kde se objevil další Chris Carter. Potěšily mě také výprodeje na buxu, kde jsem sehnala spoustu krásných knih od mého milovaného Domina. Udělala jsem si zásoby Lisy Jackson a pořídila jsem i jednu Mo Hayder.
Také další recenzní výtisk od Domina se chvilku potuloval po světě (aneb pošta se tak snaží doručit balíček, až z toho zapomene zazvonit, zavolat… až z toho vlastně vůbec nepřijede a rovnou to hodí na pobočku 😅). Nakonec si ke mně ale Klub zabijáků cestu našel a já už jsem celá napnutá, co čeká našeho oblíbeného vyšetřovatele Marka Heckenburga v tomto dílu. Dominu znovu moc děkuji, zásobují mě těmi nejlepšími knížkami a já jsem jim moc vděčná 💖
Těsně před Vánoci pak dorazil poslední recenzní výtisk loňského roku, a sice pohádková knížka Damídci, na jejíž recenzi jsme se s autorem dohodli už na podzim. Davidovi moc děkuji za jeho milý přístup i za knížku samotnou!

12 komentářů :

  1. Ke knihám gratuluju a že jich je vážně hodně. :) Závidím anglické vydání HP, také bych se do něj ráda pustila v originále. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to skvělý zážitek, člověk si přijde, jako kdyby to četl poprvé. Ten cizí jazyk tomu dodá úplně novou atmosféru :)

      Vymazat
  2. Tak HP samozřejmě závidím. Některé další přírůstky máme společné, tak jsem zvědavá, jestli někdy budeme mít šanci porovnat názory :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, protože letos přece budeme číst to, co už máme doma! :D :)

      Vymazat
  3. Ty máš hotovou sbírku z Domina. Já mám asi jen dvě knihy :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pro mě je Domino fakt srdcovka, řekla bych, že už mám určitě kolem 50 kousků a nadpoloviční většinu přečtenou :) Pro mě jsou top :)

      Vymazat
  4. Krásné přírůstky :-) Gratuluji a ať se všechny líbí. Je hezké vidět, že máme podobný vkus a nezávisle na sobě nakupujeme stejné knížky :-) Budu zvědavá na dojmy.
    Byly tady a už nejsou mám na seznamu, budu zvědavá na recenzi :-)
    Měj se moc hezky Kristý :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to taky moc baví! Mám ráda i to, když mám s někým hodně rozdílný vkus, protože se navzájem inspirujeme a rozšiřujeme si obzory, ale tohle sdílení podobného vkusu je prostě báječné. Na porovnávání dojmů se moc těším. A Byly tady, a už nejsou srdečně doporučuji! :) Měj se taky krásně, Marcel :)

      Vymazat
  5. Hlavně toho Harryho ti závidím! ♥ My si ho s Modrým chtěli pořídit, ale zatím jsme se neshodli, v jakém jazyce, tak to necháváme otevřené. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Parádní hromádka přírůstků. Já zase řádila ve výprodeji na KK v rámci stejných knih jako ty :)) To se prostě nedá odolat. Ať se knihy líbí, Kristýnko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedá! :) Jsem ráda, že nás lákají stejné kousky a těším se, že porovnáme časem dojmy :) Měj se moc hezky, Šári :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates