ČTECÍ PLÁNY | Únor 2018

Že jsou plány na draka, to víme dávno. Ale já se stejně nevzdávám a plánuju dál. Protože když nic jiného, je to alespoň příležitost ukázat Vám pár skvělých knížek, případně se zasmát sama sobě a svojí nekonečně naivitě a proklamacím „tentokrát už to vyjde!“
Z lednových plánů jsem nestihla nic, to ale neznamená, že jsem nečetla jako o závod. Kdepak, zvládla jsem celých osm knížek, což je pro mě moc hezké číslo. Musela jsem ale dohnat recenzní resty, a pak už na další knihy kapacita nezbyla. Únor bude také zajímavý, protože sotva jsem jednu recenzní hromádku sprovodila ze světa, už se mi tu rozrůstá další.
Nicméně i přesto jsem z knihovny vytáhla pár knih, kterým bych společně se čtením recenzních výtisků a restů z ledna dala šanci… protože tentokrát už to vyjde!😂

Jaké čtení plánujete na nejkratší měsíc v roce Vy?

Já mám připravené dvě rozečtené knížky, a sice Hordubala a třetího Harryho Pottera v angličtině. Hordubala jsem nakousla na konci ledna, ale mně prostě Čapek nesedí. Zkusím se do něj donutit, protože je to velká čtenářská mezera, ale nevím, zda to překousnu. Harryho Pottera si dávkuju po malých kouscích, tenhle re-reading v angličtině mě neskutečně baví, protože mi přijde, jako bych knihy četla poprvé. Je to vážně krásný návrat do dětských let.
Dál tu mám recenzní výtisk od Domina, Neobyčejná dobrodružství, která jsem nemohla v plánech vynechat ze dvou důvodů. Zaprvé, Dana z Domina mě na knihu neskutečně nalákala, takže jsem děsně zvědavá a doufám, že mě to osloví stejně, jako ji. A zadruhé, ta kniha má tak parádní přebal, že by byla škoda, aby fotku neozdobila. Domino si teď s obálkami knih hraje nádherně a jedna je díky tomu krásnější než druhá.
A protože bez thrillerů to nejde, mám tu připravený také čtvrtý díl série s Kim Stoneovou, Otevřený hrob, a podzimní novinku (opět z Domina) Budu vším, čím mě chceš mít, na kterou mě nalákala Hanka (Hanka the bookworm) a Šárka (Můj knižní ráj). Na děvčata dám, takže věřím, že mě čeká báječné čtení.

22 komentářů :

  1. To máš krásnou a pěkně barevnou hromádku - jak obálkami, tak žánrově. A ten Harry Potter v tomhle vydání je úplně krásný :-))

    Ale já chci něco napsat k tomu Hordubalovi. Podle mě, pokud máš teď pocit, že Čapek ne, tak to nelámej přes koleno, protože jednou na něj určitě dojde :-) Já mám třeba Čapka hrozně moc ráda, ale taky mi trvalo, než jsem se k němu propracovala. Je podle mě například blbost ho nutit do povinné četby ve škole.. a vůbec povinná četba je celá blbě...
    Hordubala jsem četla dohromady s těmi dvěma dalšími novelami Povětroň a Obyčejný život - tvoří to celek nazvaný Čapkova noetická trilogie, jsou to příběhy, které jsou si v lecčems podobné, i když je každý jiný. Možná si to zkus sehnat někde v antikvariátě takhle všecko spolu :-) A možná zkus k Čapkovi přistupovat ne jako k Čapkovi velikánovi, ale prostě k týpkovi, co byl cool a psal knížky :-) a mluvil takovou tou dobrou člověčinou. Ale fakt pokud Ti teď nesedí, nechala bych ho na pak :-) Nebo zkus třeba jiné knihy :)

    Měj se krásně! Těším se taky na dojmy z Neobyčejných dobrodružství, MOC! Snad se Ti budou líbit.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dani, moc díky za komentář... Samozřejmě to jako trilogii znám, ale teď se neprokoušu asi ani prvním Hordubalem. Jak Ty píšeš, nelámat přes koleno a pokud to teď nesedí, nechat to na pak. Udělám to tak. Mně to v tenhle moment prostě nesedí, uvědomuju si tu krásnou jazykovou stránku věci i tu sílu toho "obyčejného" příběhu, ale prostě... nevím, no. Těžko se to popisuje. Přijde mi, že když se tím teď prokoušu, neocením to tak, jak by si kniha zasloužila.
      A Neobyčejná dobrodružství už snad tento týden, jsem na ně moc zvědavá :)
      Měj se moc krásně :)

      Vymazat
  2. Nádherná hromádka a moc krásně vyladěná do fotky, hned mě láká se do všech těch knih taky pustit :) Hordubala máme společného (proč asi?? :D :D) a dnes ho začínám, já naopak Čapka zbožňuju, tak se moc těším, protože už jsem od něj dlouho nic nečetla :) Domino je záruka kvality, po Neobyčejných dobrodružstvích se taky někdy nějspíš mrknu, protože prostě naše Dana <3 No a doufám, že tě Budu vším, čím mě chceš mít zaujme, já byla opravdu nadšená hlavně s prací na podezřelých, pěkně si mě autorka povodila :D
    Měj se krásně a věřím, že tentokrát něco vyjde, a když ne, tak ne...hlavně tyhle články nevynechávej!!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Hani! Na věci z Domina se děsně těším a věřím, že nezklamou :) A nebudu vynechávat... ale doufám, že něco z toho konečně splním :) Měj se moc hezky :)

      Vymazat
  3. Já mám Čapka moc ráda a Hordubal byla zajímavá povídka, i když o něco víc se mi líbily asi povídky podobného filosofického zaměření - Povětroň a Obyčejný život :)
    Harryho Pottera si chci taky přečíst v angličtině, ale nejdřív si chci celou originální sérii pořídit, takže to asi ještě nejakou dobu potrvá :)

    já chci POEzii

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se mi časem také zalíbí :) A Harryho v originále opravdu doporučuji, ale chápu, že pořízení je docela problematická záležitost. Já po něm dlouho toužila, ale nakonec si ke mně našla série cestu až jako dárek, sama bych si to možná ani nepořídila :)

      Vymazat
  4. Ja si čitateľské plány radšej ani nerobím, lebo u mňa to nevyjde nikdy :D Jedine, čo mi teraz ako zázrakom vychádza sú knihy požičané z knižnice a konečne ich prečítam všetky do mesiaca (za to som na seba hrdá :D). Takže inak plány nemám, no už si robím zálusk na Jákobovy barvy (s Hankou ste ma na túto knihu tak nalákali, že sa jej nedá odolať a najmä teraz, keď som zistila, že ju majú aj v knižnici, takže ma hádam počká do budúcej návštevy) a inak sa nechám prekvapiť, čo mi frngne do nosa :D Prajem, aby sa tvoje plány naplnili a musím pochváliť fotku♥ Maj sa krásne ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš být nač hrdá, mě ani knihovna nedonutila. Ale věřím, že v únoru už něco klapne :) A doufám, že Jákobovy barvy v knihovně najdeš a že z nich budeš tak nadšená, jako my dvě s Hankou.
      A moc děkuji za pochvalu fotky, to mi dělá takovou radost :) Měj se moc krásně, Mony :)

      Vymazat
  5. Zajímavý výběr knih, já této měsíc chci přečíst 4 knihy a to HP čtvrtý díl, btw někdy bych si chtěla taky přečíst alespoň první díl v angličtině za to tě nanejvýš obdivuju. Pak asi Školu dobra a zla 2, Všem klukům, která jsem milovala a Pých a předsudek, kterou teď čtu společně s Harrym Pottrem, která je úplně božská. Od Karla Čapka bych si chtěla taky něco někdy přečíst, takže se určitě nechám inspirovat..

    https://knihynejsouzlo.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Budu držet palce, ať se ti podaří přečíst všechno co chceš. :))

    OdpovědětVymazat
  7. Držím palce ať se konečně zadaří. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Super tituly :-) Hlavně tedy věřím, že Otevřený hrob za to bude stát. Od Angely jsem tedy četla pouze první knihu, nicméně už teď můžu říct, že jsem si ji zamilovala :-)
    Snad ti čtecí plány vyjdou a knihy se ti budou líbit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Mně přijde, že Angela jde s každou knížkou bohužel trošku dolů, tak doufám, že si Hrobem trochu napraví reputaci a že se budu moci těšit na další díly :) Prý jich má být dvanáct! :)

      Vymazat
  9. Krásná hromádka ať se všechny knihy líbí :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tvé čtecí plány mě tak trochu inspirovaly, že si je píšu do sešitu, zatím nemám odvahu je takhle publikovat, protože má chuť se každou chvíli mění, v tom jsem nevyzpytatelná :D Ale snažím se dodržovat a třeba je časem zveřejním :-)
    Tvá hromádka je moc hezká (jak obsahově tak i fotogenicky), budu držet palce, ať ti to tentokrát vyjde :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to mám radost, že Tě to inspirovalo. A zveřejnit je bych se nebála, co na tom, když to nevyjde? :) Já bych byla určitě nadšeným čtenářem, stejně jako Hanka tento typ článků miluji :)
      Měj se moc krásně!

      Vymazat
  11. Držím palce, ať zvládneš aspoň některé z těchto titulů. :) Já se budu věnovat rozečteným knížkám, abych v některých konečně trochu pokročila. Pořád rozečítám nové a nové a nemám pak čas dočítat starší kousky. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a také držím palce :) Já se snažím tu rozečtenou hromádku korigovat, stresuje mě, když hodně naroste :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates