KNIŽNÍ TIP | Co zbylo z mojí sestry (Nuala Ellwood)

Už se nám z těch pondělních knižních tipů začíná stávat docela tradice, viďte? A to jsem tuto rubriku původně vůbec nezamýšlela jako pravidelnou 😊 Ale knižní inspirace není nikdy dost, proto tu pro vás dnes mám nové doporučení. Opět se jedná o pěkně žhavou novinku, titul Co zbylo z mojí sestry totiž vychází u nakladatelství Domino právě dnes a jak tak Domino znám, myslím, že můžeme nasadit laťky našich očekávání pořádně vysoko.
Autorka ve své knize čerpá z vlastních zkušeností, neboť její otec působil jako válečný reportér, a právě z těchto zážitků vzešla inspirace pro vytvoření hlavní hrdiny knihy. Hodnocení slibují temný thriller s hororovými prvky, ve kterém se setkáváme s nespolehlivou vypravěčkou, což je prvek v poslední době v literatuře velmi oblíbený. Jsem napnutá, jak si s ním autorka poradila, a doufám, že české čtenáře čeká originální zážitek, který ze současných trendů poněkud vybočí.
Kate strávila posledních patnáct let ve válečné zóně. Psala reportáže o nenávisti a brutalitě, teď se však vrací domů. Ne z vlastního rozhodnutí, ale protože jí zemřela matka. Pohřeb už nestihne; sestra jí dala vědět pozdě. Vlastně ji to ani neudivuje, nikdy neměly dobrý vztah. V rodném domě by se měla cítit bezpečně, ale opak je pravdou. Všude na ni doléhají děsivé vzpomínky. V sousední zahradě vídá dítě, které by tam podle všeho nemělo být. Dějí se jí věci, které jsou velmi podivné a znepokojivé. A tehdy začne Kate pochybovat, jestli se nepomátla. Nemá se komu svěřit. S kým se poradit. Sestra nepřichází v úvahu, ta utápí v alkoholu žal nad tím, že před pár lety zmizela její dospívající dcera. Ještě že je tady sestřin manžel Paul, ten jediný je aspoň trochu nápomocný. Přesto se Kate ocitá na pokraji zoufalství. Neví, jestli je to, co vidí, skutečnost, nebo výplod její mysli. Jako by už nic nebylo takové, jakým se jeví. Dochází k jediné jistotě – že něco je zatraceně špatně. Zbývá otázka, jestli v sobě bude mít dost síly odhalit pravdu.

10 komentářů :

  1. Tady jsem taky docela zvědavá, co na to řekneš, pro mě hodně silný čtenářský zážitek, spíš teda mě dostávalo to pomyslné JAK, než CO - tedy styl, tempo, propletenost, uskládání, prokreslení postav :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc se těším, Dani, právě teď mi ji přivezl pošťák a asi se do ní dnes pustím, jen musím nejdřív překonat tu rokli plnou práce :( :D Nemůžu se dočkat večera. A jsem samozřejmě hrozně zvědavá, ale ono to zas bude skvělý, já to prostě vím <3

      Vymazat
  2. Já si prostě nejsem jistá těmi hororovými prvky. Nevím, jestli by se mi do takové knížky chtělo. :D :) Nicméně jinak zní zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtělo, Vlasti, ono to totiž není vysloveně hororové, ale prostě takové temné a nejisté... a jednoduše vynikající. Moc doporučuju! :)

      Vymazat
  3. Kniha vypadá zajímavě a už podle názvu dost děsivě. :) Určitě bych se u knihy bála. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to spíš takové hodně úzkostné čtení, váháš co je pravda a co ne.. je to moc dobré, za sebe vřele doporučuji! :)

      Vymazat
  4. Tak už jsem si ji taky vyzvedla, tak se snad brzy pustím do čtení, moc se těším :)
    Měj se krásně a ať ti dají ty pracovní povinnosti pokoj :D

    OdpovědětVymazat
  5. Thrillery u Domina vypadají všechny skvěle. Tahle taky. Budu se hodně těšit na recenzi :-)

    OdpovědětVymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates