KNIŽNÍ TIP | Poslední paní Parrishová (Liv Constantine)

Máme tu nový týden a s ním také nový knižní tip! Právě dnes totiž u nakladatelství Domino vychází slibná thrillerová novinka s názvem Poslední paní Parrishová. Já se na knížku těším od chvíle, kdy jsem zjistila, že u nás vyjde, a pevně věřím, že mě nezklame. Domino je pro mě prakticky stoprocentní zárukou kvality, takže si myslím, že má očekávání nejsou přehnaná a že se doopravdy máme nač těšit.
Liv Constantine je pseudonym sester Lynne a Valerie Constantine, které žijí v různých státech a román tak tvořily také prostřednictvím několikahodinových skypových hovorů a skrz dlouhé e-mailové konverzace. Já si osobně myslím, že i netradiční proces tvorby románu - protože spolupráce dvou autorů, navíc i na jiné než čistě osobní úrovni, přeci jen není úplně obvyklou záležitostí -, by mohl být velkým pozitivem a něčím, co tento thriller od současného proudu odliší.

Zaujala tato novinka i Vás? Máte ji na svém seznamu, nebo zatím jen uvažujete, že byste jí někdy v budoucnu dali šanci? A co si myslíte o autorských dvojicích, baví Vás takové knihy? Budu se těšit na Vaše komentáře 😊

Získali jste všechno, co jste kdy chtěli? A je to takové, jak jste si představovali? Opravdu? Amber Pattersonová už toho má dost. Příšerně ji nebaví být taková nula: tuctová, téměř neviditelná žena, kterou každý přehlíží. Přímo před očima má vzor toho, jak by mohl její život vypadat. Jak by měl vypadat. Daphne Parrishová je blonďatá bohyně, která bere svůj luxusní život jako naprostou samozřejmost. Společně se svým manželem patří k místní honoraci, mají peníze, moc, obdiv, navíc dvě krásné dcerky... Proč by někdo měl mít všechno, zatímco jiný nemá nic? Amber by se při pohledu na Daphne možná zadávila závistí, ale to se nestane. Má totiž plán, jak sladký život své sokyně postupně nahlodat a zničit, aby mohla v závěru nastoupit na její místo. Podaří se jí proniknout do rodiny Parrishových a zanedlouho se stává Daphninou blízkou přítelkyní. Ráda přijme pozvání, aby s nimi jela na dovolenou, protože jí to skýtá vítanou příležitost ke sblížení se šarmantním Jacksonem. Všechno jde naprosto hladce... ale pak Amber dostihne pečlivě skrývané tajemství z minulosti, které by mohlo její krásný plán úplně zničit. Něco takového ona ale odmítá připustit. A tehdy začne opravdové peklo. Psychothriller Poslední paní Parrishová nás provádí nejtemnějšími zákoutími lidské mysli a prostřednictvím celé řady nečekaných zvratů můžeme až do konce jenom hádat, jak to všechno nakonec dopadne.
Obálka knihy i anotace jsou převzaté z webových stránek nakladatelství Domino - www.dominoknihy.cz

9 komentářů :

  1. O knize jsem vůbec neslyšela a musím uznat, že vypadá zajímavě (a to i díky originální obálce) :) Autorské dvojice mi vůbec nevadí, někdy je možná naopak lepší a komplexnější pohled na věc, než u jednoho spisovatele. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím! A doufám, že Tě kniha zaujala natolik, abys jí dala šanci :)

      Vymazat
  2. Váhala jsem, zda si ji vzít na recenzi, ale nakonec jsem se rozhodla, že ne (hlavně i proto, že toho mám pořád doma mraky :)), ale určitě vypadá moc zajímavě a v zahraničí ji docela chválí. Tak uvidím, třeba jednou :) Co se týče dvojic, nějak si nejsem moc vědoma, že bych nějaké četla, krom Illuminae samozřejmě, no a chystám se taky na Keplera. Hrozná sranda ale je, takhle tvořit. S kamarádkou jsme kdysi psaly dětskou fantasy a výdy každá napsala část, pak poslala té druhé mailem a tak pořád dokola. Třeba to i někdy dopíšem :D :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba jo! Já bych si to určitě přečetla :)
      Ale teda žasnu, že jsi tomu odolala, já u Domina odolám máločemu a zrovna tahle byla mojí jasnou volbou :)

      Vymazat
  3. Na tuto krásku se těším moc, mám pocit a tušení, že bude skvělá :))

    OdpovědětVymazat
  4. Docela mě láká.... ale napřed si počkám, jaké bude mít ohlasy ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Už som o knihe počula a toto je ako pripomienka, aby som si ju zapísala do zoznamu na čítanie :D. A určite tu platí, že aj obálka predáva!

    OdpovědětVymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates