PRÁVĚ ČTU | Osm hor (Paolo Cognetti)

U nás doma se říkávalo - zvlášť po posvícenské tancovačce -, že krutá jsou rána opilcova. Ale povím Vám jedno. S postupujícím věkem zjišťuji, že i čtenářova rána umí být nevýslovně krutá. Jako to dnešní. Po čtyřech hodinách spánku jsem se úplně gumová hrabala z postele, oči mě pálily a představovala jsem si ten pracovní den, který mi tak vyzývavě ležel u nohou a posměvačně mi mával před obličejem seznamem úkolů.
Ale stejně jsem nelitovala, že jsem si po půlnoci vzala do ruky knihu Osm hor, přečetla prvních pár řádků, a neodložila ji do tří do rána, kdy jsem došla asi do půlky. Mnozí mě dobře znáte, takže víte, že z odeonek mám docela respekt, ale tohoto výběru litovat nemusím. Je to nádherné čtení. Příběh je přesně tím vyprávěním, jaká v poslední době vyhledávám. O obyčejných lidech, o obyčejných osudech, o tom, že se život nedá naplánovat a že nás vždycky nějak překvapí, o tom, že většinou to celé rozhodne jeden malý moment.
Ještě nemám dočteno, ale myslím, že mohu doporučovat dál. Osm hor si skutečně zaslouží čtenářskou pozornost. A samozřejmě moc děkuji Lucce z Martinusu za nabídku recenzního výtisku, díky ní si ke mně knížka našla cestu. S recenzí počítejte brzy.

Co právě teď čtete Vy? A zkoušeli jste Osm hor? Líbila se Vám knížka? Budu ráda, když mi napíšete do komentářů 😊

9 komentářů :

  1. Kniha vypadá dobře, poslední dobou mají Odeonky hodně zajímavá témata. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fakt boží čtení! Teď mě zbrzdila nemoc, ale už zase čtu a je to úžasný :)

      Vymazat
  2. Kniha mě rozhodně zaujala, ale já mám problém s těma odeonkama...moc se mi nelíbí ty jejich obálky (tato zrovna vypadá dobře) a tím mě nějak odrazují od čtení. Nevím proč :-) Ale na recenzi budu zvědavá a třeba mě donutí si taky jednu odeonku pořídit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se naopak docela líbí :) Já mám zas problém s fontem, který je v nich použitý, strašně špatně se mi čte... Nicméně tohle za to stojí, je to fakt úchvatná kniha :)

      Vymazat
  3. Musím říct, že knihu jsem zaregistrovala i díky tomu, že vyšla ve dvojím vydání, ale nijak jsem se o ni dál nezajímala. Možná to ještě přehodnotím :) Měj se krásně, Kristýnko :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já už dlouho nečetla knížku celou noc do rána, protože většinou prostě usnu, ale to není vina té knížky. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Osm hor jsem poslouchal jakou audioknihu a je to uzasna kniha a moc pěkný príběh a vyborně namluvený hercem Pavlem Batkem. Pokud by tě to zajimalo tak knihy Divoky Kluk a Osm hor jsem představoval i s ukazkami Da se i zpětně přehrát. Je pořad z 28.11. od 29 minuty, najdeš ho tady - http://radiofolk.cz/archiv/z-posledniho-vagonu-2018/

    OdpovědětVymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates