KNIŽNÍ TIP | Hra na lháře (Ruth Ware)

Fanoušci Ruth Ware se konečně dočkali! Na začátku září totiž u nás vychází její další kniha, tentokrát velmi vychvalovaná Hra na lháře. Recenze slibují pořádně napínavé čtení plné strašidelných chvilek a zlověstných momentů a přisuzují knize charakter klasické anglické detektivky.
Já jsem na další autorčinu knihu moc zvědavá, protože se mi její příběhy i přes určitou rozvláčnost a místy i předvídatelnost líbí. Uvidíme, zda mě Ruth Ware dokáže v této novince překvapit něčím novým, nebo zda se bude držet své typické šablony vyprávění. Já pevně doufám v to první.
Co Vy a Ruth Ware? Těšíte se na její novou knížku, nebo vás tato autorka nechává chladnými?

Knihu Hra na lháře vydává nakladatelství Leda 4. 9. 2018 


HRA NA LHÁŘE MÁ JEDNODUCHÁ PRAVIDLA: VYSLOV LEŽ! – NA SVÉM VÝMYSLU TRVEJ! – NENECH SE NAČAPAT! V chladném červnovém ránu se na anglickém pobřeží prochází kdosi z místních lidí se psem. Zvíře vyhrabe věc, kterou jeho paní zpočátku považuje za trouchnivou větev, po chvíli ale zjistí, že se jedná o cosi podstatně zlověstnějšího. Hned nazítří dostanou tři mladé ženy žijící v Londýně – Fatima, Thea a Isa – textovku, kde stojí pouze dvě slova: „Potřebuju tě!“ Isa a její kamarádky kdysi v internátní škole hrávaly takzvanou hru na lháře: vykládaly smyšlené historky spolužačkám, učitelkám a vlastně kdekomu. Jenomže jejich poťouchlá zábava se neobešla bez následků, a tak dívky vyloučili ze školy. Po téměř dvou desetiletích je volá zpět Kate, poslední ze čtveřice nerozlučných přítelkyň. Nebude to ale sentimentální setkání po letech. Roky bájného lhaní si vyžádaly svou daň a teď je třeba uvést věci na pravou míru – hra na lháře má totiž ještě tahle dvě pravidla: NIKDY SI NELŽEME NAVZÁJEM! – POZNEJ, KDY S LHANÍM PŘESTAT!

3 komentáře :

  1. Ten tvůj plyšový medvídek je skvělá dekorace, víš to? :D Babička by z něj byla nadšená, přesně takovéhle sbírá. :D :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý tip. Na knihu se moc těším. Bohužel jsem se nevešla do počtu rozdávaných recenzních výtisků, ale kniha mi pošlou, hned jak vyjde :-)

    OdpovědětVymazat
  3. No, pokud vyjde i jako audiokniha, asi jí dám šanci, mnohem víc se ale těším na její The death of Mrs. Westaway, protože jsem viděla několik lidí, co ji doporučovalo a i na Goodreads má největší hodnocení :)

    OdpovědětVymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates