KNIŽNÍ TIP | Neobvyklý typ (Tom Hanks)

Konečně je to tady, juchů! 😍 Jedna z největších pecek letošního podzimního edičního plánu nakladatelství Domino se dnes objeví na pultech knihkupectví. Povídkový soubor od Toma Hankse je bezpochyby něčím, na co jsem zvědavá nejen já. 
Díky božské Daně z Domina se ke mně recenzní výtisk této skvělé novinky dostal s předstihem a já vám tak můžu referovat o tom, jak je kniha krásná už jen díky svému vnějšímu vzezření. Mimořádně vydařený přebal knihy ukrývá další grafický skvost, neboť samotná kniha je stylizovaná do takového mile oldschoolového vzhledu, který vás prostě dostane.
Hlavním tématem před vydáním knihy mi přijdou očekávání. Co vlastně od prvotiny slavného herce Toma Hankse všichni čekáme? Já se chystám na kolekci lidských, hloubavých, laskavých příběhů... a jsem pořádně napnutá, zda se aspoň trochu trefím.

A co byste od sbírky povídek Toma Hankse očekávali vy? Těšíte se na knížku Neobvyklý typ, budete si ji chtít přečíst? Budu se těšit na vaše komentáře! 😊

Sbírka sedmnácti povídek oscarového herce Toma Hankse je ve všech ohledech různorodá. Díky autorovi se setkáváme s plejádou pečlivě propracovaných postav, sledujeme jejich osudy zasazené do nejrozličnějších míst (dokonce i mimo tuto planetu) a časů (v jednom příběhu se také přímo časem přesunujeme). Hanks proslul svým oduševnělým a procítěným herectvím – a tytéž kvality vnáší do své literární prvotiny. Je vtipný, ale umí přejít k melancholii; píše lehkým perem, ale dotýká se velkých témat. Je zjevné, že se svými postavami žije, a snad právě proto mu čtenář věří, podléhá a užívá si každou větu. Je lhostejné, jestli právě čteme povídku o soužení válečného veterána, o vášnivém milostném vzplanutí dvou přátel, nečekaném objevu mladého nadšeného surfaře nebo o sloupkaři z maloměsta, který starosvětsky komentuje moderní svět. Každý příběh nás přenese do zcela jiného světa, jedno je jim však společné: nevyslovené připomenutí, že i když zdánlivě stojíme nohama pevně na zemi, je dobré mít na zřeteli, že země umí být zrádně vratká.
Obálka knihy i anotace jsou převzaty z webu www.dominoknihy.cz.

2 komentáře :

  1. Taky nad tím dumám, ale asi ještě chviličku počkám...

    OdpovědětVymazat
  2. Musím se přiznat, že tohle je jedna z knížek, které mě na tvém instagramu opravdu hooodně zaujaly. Ostatní jsou vždycky takové, že mě zajímají, ale nejspíš se k nim v blízké době nedostanu. Ale tohle vypadá dost lákavě, Toma Hankse mám strašně moc ráda. I když teda nesnáším filmy, kde hraje Roberta Langdona, protože mi přijde, že to udělali úplně jinak než knížky a je to takové nic moc. :D

    OdpovědětVymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates