ROK S KNIHOU | Moje knižní předsevzetí na rok 2019

Nový rok, nová předsevzetí! Máte to tak? Já rozhodně ne. Změny k lepšímu se snažím ve svém životě dělat neustále, bez ohledu na to, v jakém se nacházíme ročním období. Ale knižní předsevzetí, to je něco jiného. Ráda srovnávám svoje čtenářské proměny mezi jednotlivými roky a analyzuju, co se u mě změnilo a co naopak zůstává stejné. Na úvod by se tedy slušelo shrnout, jak dopadla předsevzetí pro rok 2018...
1. Více audioknih
Ne, asi nikdy nebudu audioknižní holka. I když jsem na poslouchání knih pracovala, není to můj šálek čaje. Knihu si v tomto podání nevychutnám, pořádně si nezapamatuji její děj. Uvidím, třeba se to časem změní, ale teď to přes koleno rozhodně lámat nebudu.

2. Chvilkové čtení
Kdepak, tady mám pořád mezery, na druhou stranu ale musím neskromně říci, že jsem na využívání takových těch hluchých míst celkem zapracovala. Velkou změnu znamenala hlavně čtečka, kterou jsem dostala k narozeninám a kterou bez problému vytahuji i při dvouminutovém čekání někde ve frontě. Na to, jak jsem se jí bránila, musím říci, že je to absolutně boží vynález.

3. Více e-knih
E-knihy jdou samozřejmě ruku v ruce s výše zmiňovaným. Dřív jsem e-knihy četla na mobilu a všude rozhlašovala, k čemu jako teda ty čtečky jsou, když se dá tak dobře číst na mobilu. Haha, fakt. Komfort čtení na mobilu a na čtečce se samozřejmě vůbec nedá srovnávat, Kristýno, proboha!

4. Recenze hned
Tento bod hodnotím půl napůl. Během roku jsem si skutečně dokázala vytvořit rutinu a pracovat na recenzích co nejdříve po dočtení knihy, ale s nástupem do nové práce se všechno zhroutilo. Takže v tomto ohledu mám na čem pracovat i v roce 2019.

5. Méně nákupů
EHM.

A jaké cíle mám pro rok následující?

1. Dočíst Harryho Pottera a vězně z Azkabanu v angličtině, protože mít knihu rozečtenou dva roky mi opravdu nepřipadá normální.

2. Po zběsilém nakupování prakticky všech knih českých autorů, které v nedávné době vydalo nakladatelství Host, by možná bylo fajn něco doopravdy přečíst.

3. Chtěla bych napsat víc klasiky, ale vím, že teď prostě tohle čtenářské období nemám, a chci si tyhle velké příběhy jednou prožít, ne je přežít.

4. Víc českých autorů, protože to, co předvádí v poslední době, je radost pozorovat.

5. Víc angličtiny, i když už teď je to slušné.

6. Jak mi na číslech nezáleží Ale co to kecám. Záleží. Tu stovku prostě chci pokořit znovu.

7. Hlavně si to všecko užít. Knihy, čtení, psaní, život... A tak.

Jaká jsou vaše knižní i neknižní předsevzetí, pokud si nějaká dáváte? Budu ráda, když mi po těch sto letech neaktivity odpustíte a napíšete pod článek komentář 💗
Přeju vám všem nádherný nový rok plný dechberoucích zážitků, dojímacích okamžiků, splněných snů, štěstí, zdraví, lásky a spokojenosti 🍀

6 komentářů :

  1. Dobrá předsevzetí! Já bych chtěla po nějaké době pokořit padesát přečtených knih a víc chodit do knihovny, od té doby, co tam nepracuji jsem úplně přestala chodit a dost mě to mrzí, tak si chci zase najít čas. Každopádně doufám, že se ti tvoje předsevzetí vydaří!

    OdpovědětVymazat
  2. Já si musela přiznat, že knihy v angličtině nejsou nic pro mě. Filmy taky sleduji s titulky, i když je potřebuji jen na půl. Spoustu pochytím odposlechem. Ale čtení je jiné kafe .Na mě moc náročné a úplně by to zabilo moji radost z knih. Což je i u audioknih. Mám to stejně jako ty :-D

    OdpovědětVymazat
  3. S audioknihami jsme na tom stejně. Já se kdysi pokoušela o Hru o trůny a... no, nevyšlo to. Těžko říct, jestli to nebylo částečně taky knihou jako takovou, ale odpor to ve mně zaselo dostatečný.
    Já jsem s angličtinou celkem spokojená, ale letos bych konečně chtěla přečíst něco v němčině. Budu držet palce sobě i tobě, ať se nám naše předsevzetí podaří splnit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já naopak na rok 2018 měla takové nepsané předsevzetí, že audioknihy omezím. Připadalo mi pak, že opravdu prokrastinuji a šidím čtenářskou výzvu. :D Ale taky bych ráda překonala stovku, četla více české autory a taky se trochu porozhlédla v současné německé literatuře. :)
    Držím palce v nové práci i s doháněním blogových restů, měj se hezky! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásná předsevzetí :-) Budu držet pěsti, aby ti tentokrát všechna vyšla. Já letos poprvé zkouším audioknihu (musím přece zjistit, co na tom všichni ostatní mají). Vyhrála jsem totiž audioknihu Hotýlek od Mornštajnové, tak před usnutím hezky poslouchám a zároveň si na tuto podobu zvykám. Myslím, že se mi bude líbit.
    Co se týče čtečky, tak toto také přehodnocuji. Teď by se mi v jistých chvílích hodila, ale čekám, až se vrátím do práce (což už nebude dlouho trvat).
    Angličtina mi nikdy nepůjde, takže tohle jsem dávno vzdala.
    Stovku bych ráda pokořila také (letos 97 knih :D).
    No a nákupy, jak píšeš, EHM :D
    Hezký Nový rok a jen samé pěkné příběhy a spoustu spokojených čtenářů :-)
    P.S. Jsem ráda, že jsi zpět!

    OdpovědětVymazat
  6. Předsevzetí si raději nedávám a to nejen ta knižní. Ale ráda bych přečetla víc knih než loni, to bych si ráda splnila. S audio taky bojuji, nejsem schopná se soustředit a děj mi uniká. E-knihy zatím nečtu, nemám čtečku, ale možná by to šlo te´d v novém mobilu, mám celkem velký displej, ale nijak mě to zatím nenutí. Loni se mi povedlo omezit nákupy do května do knižního veletrhu. mám pocit, že to letos bude také tak a pak se zas zvrhnu. Ale v lednu jsem byla hodná a ted v únoru zatím taky jsem :) Ať se daří Kristýnko, a nejen v knižním světě ♥

    OdpovědětVymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates