PRÁVĚ ČTU | Pod kůží (Sabine Durrant)

Ahoj, moji milí, a zdravím Vás u dnešního článku! 
Jsem opravdu moc ráda, že mi poslední dobou často píšete, že jsou moje příspěvky pozitivní a že Vás baví. Dělá mi to strašnou radost a motivuje mě to posouvat blog dál - vymýšlet nové věci, které by Vás mohly zajímat a zlepšovat i ty prvky, které jsou tu od začátku. Moc Vám děkuji za Vaši zpětnou vazbu a za to, že nejen čtete, ale také komentujete - každý Váš názor mě zajímá a strašně mě těší povídat si s Vámi (nejen) o knihách :)
Zrovna dnes mi udělali strašnou radost také v Martinusu, všimli si totiž mého posledního článku, strašně příjemně na něj reagovali a dokonce sdíleli na Twitteru. Takovou pozornost jsem ani v nejmenším nečekala, a byla jsem z toho upřímně docela naměkko. :)
Bohužel i přes tyto radosti mám dneska den na draka. Mému kocourkovi, rozumějte nejlepšímu kamarádovi, není úplně nejlíp, takže mu celý den dělám společnost a snažím se, aby měl co největší komfort. Zítra má patnácté narozeniny, tak doufám, že se trošku vzpamatuje a že je budeme moct pořádně oslavit. Držte mu palce, prosím! :)
Konec výlevu.
Tak, konečně ke knize! Dneska mrkneme na moje současné čtení. Právě teď jsem za půlkou knihy Pod kůží od Sabine Durrant a řeknu Vám, že jsem čekala trošinku víc. Jsem asi náročný čtenář, viďte? Myslím ale, že právě tato knížka je z těch, které Vás ohromí na závěr. Pevně v to věřím.
Zatím se v knize pomalu odhalují jednotlivé aspekty dost podivné události, která je zamotanější, než se na první pohled zdá... Televizní reportérka Gaby Mortimerová při ranním běhání najde v parku mrtvolu mladé ženy. Z nepochopitelných důvodů se jí dotkne a z ještě nepochopitelnějších o tom pak zalže policii... Netrvá dlouho a je to právě Gaby, která je v očích urputného vyšetřovatele hlavní podezřelou. S mrtvou ji totiž spojuje mnohem více, než sama tuší.
Námět je to pěkný a zpracování zatím povedené. Se stylem autorky nemám problém, je to čtivé a pěkně to odsýpá, děj má většinu času spád, až na pár - zbytečně moc filozofických - prostojů. Nemohu se zatím zcela smířit s hlavní hrdinkou, přijde mi docela divná, místy bych klidně řekla i s prominutím blbá, a ne vždy rozumím jejím myšlenkovým pochodům. Nicméně to jsou jen takové drobné mušky na kráse dost povedeného thrilleru, které by Vás od přečtení neměly odradit.
A na závěr pozor - kniha je v přítomném čase. Pro většinu z Vás to asi není moc důležité, ale já měla se čtením v přítomném čase vždy problém. Je to nějaká divná knižní úchylka. Ale zdá se, že prokletí je konečně zlomeno. Sice mě to občas pořád ještě trochu ruší, ale knihu jsem kvůli tomu rovnou nezavrhla, ani po pár stránkách neodložila. Z toho mám velkou radost.
Jsem moc zvědavá, co mě v závěru této knihy čeká a doufám, že ji zvládnu dočíst už dnes. A co Vy? Znáte Pod kůží? Věřím, že ano :) Četl někdo z Vás? A líbilo? Budu ráda, když se o dojmy podělíte v komentářích :) A taky dejte vědět, co právě teď čtete Vy! ;)

Krásnou středu přeji,
K

15 komentářů :

  1. Vynikající článek. Opravdu píšeš perfektně a Tvůj styl ještě podtrhuje to krásné grafické zpracování každého příspěvku :) už jsem hrozně natěšená, až knihu dočteš a zveřejníš recenzi, kde si snad o knize utvořím definitivní názor (jako v tom smyslu, zda koupit či ne:))
    Kocourkovi přeji hodně sil, abyste si společně mohli užít jeho narozeninový den, určitě bude v pořádku :)
    Já pomalu dočítám Rozum a cit. S knihou trávím už téměř týden, přeci jen, ačkoliv téma není náročné, Austenové styl je vytříbený, a proto se nejedná o právě nejrychlejší čtení. Kniha se mi ale stále líbí :)
    Na závěr jsem Ti chtěla pogratulovat ke stále se zvyšujícímu číslu pravidelných čtenářů a rovněž zpráva od Martinusu Tě jistě zahřála :) Věřím, že nebude trvat dlouho a možná s nimi navážeš i spolupráci - upřímně, byli by hloupí, kdyby do toho s Tebou nešli!!! :)
    Měj se krásně, už se nemůžu dočkat dalšího Tvého příspěvku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, Ty jsi moje zlato :* Moc Ti děkuji za tak krásný komentář. Já jsem podobně natěšená na recenzi na Austenovou, jak jsem Ti psala - já jsem se k ní i přes únorovou výzvu stále nedokopala, a teď už počkám na Tvé dojmy a postřehy. Jsem ale ráda, že Tě kniha baví a už pomalu po Rozumu a citu pátrám v naší rodinné knihovně :)
      A za gratulace Ti moc děkuji, ta čísla jsou jen těžko uvěřitelná a samozřejmě mě strašně těší :) A s Martinusem to třeba jednou vyjde, nebudu lhát, byl by to trochu splněný sen... Pevně věřím tomu, že nějaká pěkná spolupráce bude brzy aktuálním tématem i u Tebe, protože Tvůj blog je překrásný a jeho obsah velmi smysluplný a zajímavě zpracovaný. Však víš, jak jsem na Tvých příspěvcích závislá. Toto máme asi vzájemné :)
      Měj se krásně a ještě jednou Ti děkuji za Tvoji podporu, jsi se mnou od začátku a to pro mě moc znamená :))

      Vymazat
    2. Kristý, znovu Ti musím poděkovat :) jsi úžasná úplně stejně jako Tvůj blog. Věřím, že nebude trvat dlouho a setkáme se i osobně :)

      Vymazat
  2. V první řadě držím palečky, ať se kočičákovi udělá lépe, abyste si ten narozeninový den mohli jak se patří užít.

    Článek, jako vždy, parádní. Já už si přijdu jako kolovrátek, ale když ono o tvých článcích nic jiného než chválu prostě říkat nejde.

    Taky jsem ti chtěla "pogratulovat", protože si rozhodně pravidelné (a četné) čtenáře zasloužíš - a z Martinusu se třeba vyklube spolupráce, hm?? :)

    Na závěr snad už jen dodán, že se moc těším na recenzi, protože já tuhle knihu vůbec, ale vůbec neznám. Takže krásné čtení a krásný den přeju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc moc děkuji za milá slova a podporu pro kočičáka! Recenze snad bude brzy, ale před ní mám ještě nachystané dvě další na báječné knihy :) A Martinus... třeba to někdy v budoucnu klapne, kdo ví. Jak jsem psala, je to velký sen, ale potřebuje to ještě spoustu práce a článků :) Ještě jednou moc děkuji a přeji Ti nádherný večer :)

      Vymazat
    2. Vůbec neděkuj, drahoušku, to je přeci jasné! A upřímně, ty bys mohla psát recenzi úplně na cokoli a já bych se na to stejně těšila a ráda bych si to přečetla.

      Tu spolupráci byc ti hrozně přála, protože je vidět, že svoje články bereš vážně a opravdu si s nimi dáváš záležet. Prostě si myslím, že by sis to zasloužila, jako takovou odměnu za práci, kterou si s blogem dáváš. :)

      Krásný večer!

      Vymazat
  3. Pod kůží se mi líbila, i když jsem možná čekala trošku drsnější knihu. Ale četla se mi dobře. Jsem zvědavá, co řekneš na konec :) Přeji, ať se má kocourek líp a je z něj brzy čipera. My včera přišli o morčátko, tak to bylo smutné :( Ale kocourek se uritě vykřeše :) Hezký večer :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, tak to mě moc mrzí, Šárko :( Odchody čtyřnohých kamarádů jsou příšerné :(
      Jinak děkuji za názor na Pod kůží, už skutečně finišuji a možná i tuším, tak uvidíme.

      Vymazat
    2. Jojo, jak přijde jejich čas, nikdo to neovlivní.
      Moc se těším na recenzi :)

      Vymazat
  4. Super článek, kocourka je mi líto a přeji ať je mu brzy líp, já nedávno měla něco podobného se svým 14-ti letým psem, naštěstí se po operaci rychle zmátořil a už běhá zase jako za mlada :D Jinak o téhle knize jsem také přemýšlela, tak se do ní možná jednou pustím :D
    A zítra přeji kocourkovi pěkné narozeniny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji a držím palce, ať si s pejskem užijete ještě spoustu krásných let :) My narozeniny oslavili injekcí u pana veterináře, ale už se trochu vzpamatovává, tak doufám, že to bude dobré :)
      A Pod kůží doporučuji - sice mě ještě čeká posledních pár stránek, ale knížka je to vydařená :)
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  5. Tak snad bude kočičákovi brzy lépe!

    Název Pod kůží mám spojený s docela jinou knihou a pokaždé, když vidím tuhle, jsem cca na dvě vteřiny lehce zmatená :D Ale už si začínám zvykat a možná si ji i přečtu. Anotace zní slibně a i když mě "blbé" hrdinky většinou štvou, třeba to tady překousnu. Navíc mě docela baví filozofování ´v knihách, takže by se mi čtení fakt mohlo líbit :)

    Jinak Tvou "recenzi" na Martinus jsem četla a je hrozně pěkně napsaná, takže se vůbec nedivím, že udělala knihkupectví radost - a je fajn, že tebe na oplátku potěšili milým vzkazíkem :) Oni jsou tam fakt zlatí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji za tak milý komentář!
      Ona nakonec až tak stupidní nebyla, jen bys jí místy pleskla. A pokud Tě filozofování baví, tak toho si s Gaby užiješ až až - takže srdečně doporučuji. Já už mám dočteno a byť jsem čekala maličko víc, kniha to byla pěkná :)
      ještě jednou díky za slova chvály a podpory, přeji Ti krásný páteční večer :)

      Vymazat
  6. Tuhle knihu vůbec neznám, ale jsem zvědavá, co na ni řekneš! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji se seznámit. Já už mám dočteno a byť jsem měla větší očekávání, musím říct, že knížka byla dobrá. Plnohodnotná recenze bude brzy :)
      Děkuji za komentář a přeji krásný večer :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates