PŘEČTENO | Červen 2016

Všechny Vás zdravím u nového nedělního článku :)
Dnes jsem si pro Vás připravila shrnutí toho, co jsem zvládla přečíst za červen. Nemám stanovený nějaký počet knih, ale už pěknou chvíli je mým cílem splnit průměr alespoň 100 stran denně. Ono se to nezdá moc, ale povinností je prostě hodně a já na tu stovku pořád nemůžu dosáhnout. 
Přečetla jsem ale sedm knížek, ruku jsem měla celkem šťastnou a začala jsem hlavně dohánět svoje mezery v české literatuře a klasice. Z toho mám samozřejmě velkou radost a hodlám v tom pokračovat :)
Na začátku června jsem dokončila Cookovu Nákazu a byla jsem nadšená! Neměla jsem vysoká očekávání, ale požadavek na rychle plynoucí děj a pořádné napětí splnil tento autor naprosto skvěle.
Pokračovala jsem Volbou, která mě naprosto okouzlila, ani jsem sama takové nadšení nečekala. Pro mě zatím nejlepší Sparksova kniha vůbec.
Protože jsem po Volbě měla takovou tu knižní kocovinu, sáhla jsem po povídce The Grownup od Gillian Flynn, o které jsem si myslela, že by mohla být dobrým oslím můstkem. Příběh se mi moc líbil a Gillian mě znovu utvrdila v tom, že je fakt dobrá.
Pokračovala jsem Prima sezónou, titulem, který jsem považovala za jednu z mezer ve svém čtenářském životě. Kniha se mi líbila, ale nečetla se mi úplně snadno, ten styl mi zkrátka trochu neseděl. Pravdou ale je, že s každou další povídkou se mi kniha líbila víc a víc a ke konci jsem už byla vysloveně nadšená. Jsem moc ráda, že jsem se do knihy pustila.
V rámci letní výzvy mám opravdu spoustu restů, a Dítě číslo 44 bylo jedním z nich. Těžko se mi pocity z této knihy popisují. Líbila se mi, byla napínavá a chvílemi jsem měla problém se odtrhnout... A přece něco nebylo v pořádku. Knihou jsem se prokousávala snad více jak týden a její konec mě vysloveně zklamal. Nemůžu říct, že by se mi nelíbila, nebo že bych v určitých pasážích nebyla vysloveně uchvácená, ale přesto si vůbec nejsem jistá, jestli se s autorem ještě někdy potkám.
Celý měsíc jsem uzavřela Krysařem od Viktora Dyka, kterého jsem si pořídila v tom krásném vydání od Fortuna Libri v Levných knihách. Knížka je tenoučká, ale četla jsem jí několik dní. Jazyk, kterým je psaná, je strašně vznosný a krásný a je škoda si ho nevychutnat naplno. Četla jsem tedy vždy po chvilkách, po pár stránkách a vstřebávala každé slovo. Za mě moc hezký čtenářský zážitek jak po stránce jazykové, tak příběhové - ten děj mě dostal neuvěřitelně. Na závěr měsíce perfektní tečka :)
Prokletý je Cook - jak už jsem psala, na konci května jsem začala číst jeho Nákazu s tím, že je tenká a spadne mi tak ještě do květnového shrnutí - a dočetla jsem ji samozřejmě až na začátku června. Stejně tak jsem na konci června z toho samého důvodu rozečetla od Cooka Stážistu - a zase jsem ho nedočetla. Asi to přestanu pokoušet :)
A jak tedy vypadá celkové shrnutí?

Počet přečtených knih: 7
1. Nákaza (Robin Cook) - právě čturecenze
2. Volba (Nicholas Sparks) - recenze
3. The Grownup (Gillian Flynn) - právě čtuknižní tip
4. Prima sezóna (Josef Škvorecký) - recenze
5. Nesmírný (Jussi Adler-Olsen) - recenze
6. Dítě číslo 44 (Tom Rob Smith) - právě čtu, recenze
7. Krysař (Viktor Dyk) - právě čtu, recenze

Počet přečtených stran: 208 + 272 + 67 + 208 + 575 + 384 + 128
Průměrný počet stran za den: cca 61 (zase o něco lepší než minulý měsíc, ale pořád ne stovka!)

Jak jste na tom byli s červnovým čtením Vy? Dohnali jste něco, co jste měli už dlouho na seznamu restů? A jaká kniha byla nejlepší? A nejhorší? Budu moc ráda, když se ozvete v komentářích, a pokud už máte sepsáno - hoďte tam rovnou i link, prosím :)
Mějte se báječně,
K
 
Každé pondělí: Právě čtu
Každou středu: Knižní tip
Každý pátek: Recenze
Speciální nedělní články: Měsíční shrnutíVýzva a Chvíle s knihou
Google+

22 komentářů :

  1. Koukám, žes měla pěkný měsíc!

    Já vím, že ti to píšu pokaždé ke každému jednotlivému článku, ale když jsou ty knihy takhle hezky pohromadě, tak neodolám - ze zmíněných rozhodně plánuju Flynnovou a (vzhledem k tomu, jak mě na to lákáš) i Sparksovu Volbu.

    A s těmi stránkami - ono přečíst 100 stran denně je poměrně náročný. Najít si každý den dvě až tři hodiny na čtení (protože ano, já jsem pomalý čtenář a 100 stran mi trvá minimálně dvě hodiny) není úplně jednoduchý. Takže to vůbec nehroť, není to o počtu stran (i když teda průměr 60 stran denně je, myslím si, naprosto skvělý)

    Přeju krásné léto a spoustu povedených knih!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, Káťo :) Já jsem právě taky čtenář - šnek, navíc se furt vracím apod., takže ta stovka není nic jednoduchýho. Samozřejmě, že po celým dni v práci člověk taky není úplně nejsvěžejší, takže dost často otevřu knihu, přiložim na obličej a chrním :D
      Ještě jednou děkuju za komentář, měj se krásně :)

      Vymazat
  2. Páni, ide ti to naozaj skvele a vôbec nevadí, že tých 100 strán Ti stále o vlások uniká. :) Prečítať 7 kníh za jediný mesiac je podľa mňa niečo. Ja som na tom oveľa horšie a za minulý mesiac mám prečítanú tuším iba jednu jedinú knihu a to Sedem minút po polnoci od Nessa. :D Síce sa to teraz - keď sa už oficiálne začali prázdniny - snažím napravovať, hlavne kvôli čítacej výzve, ktorú som si dala, no nie som si veľmi istá tým, že sa mi to darí. No minimálne o jednu knihu už napredujem. :D
    Zase na druhú stranu, u mňa stále platilo pravidlo, že čítanie ako také musí byť pre mňa potešením a odpočinkom a do ničoho sa nesmiem nútiť. Takže ak za ten mesiac prečítam iba jednu alebo dokonca žiadnu knihu, jednoducho to tak neriešim. :) Uvidíme, čo nám prinesie tento mesiac.
    Prajem Ti krásny zvyšok dňa a veľa šťastia pri dosahovaní Tvojho cieľa. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, moc díky za krásný komentář - máš naprostou pravdu. Rozhodně není dobré se do toho zbytečně nutit. Jakmile se do toho člověk tlačí, není to příjemný čtenářský zážitek. Jenže já bych tak chtěla mít na to čtení více času a tu stovku pokořit. Ale bohužel, povinností je moc.
      Snad se nám v létě bude dařit, přeji příjemné čtenářské chvilky, měj se moc hezky :))

      Vymazat
  3. Myslím, že jsem za červen přečetla cca. 6 knih, což je míň než 7, což by ti mělo přinášet jisté potěšení :D
    Každopádně skvělý výběr a věřím, že teď tu stovku dáš!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šest je taky nádhera! Děkuji a přeji také povedený červenec - nejen čtenářsky :) Měj se hezky :)

      Vymazat
  4. Krásné shrnutí! :)
    S Dítě číslo 44 jsem to měla stejně nebo aspoň podobně. Ne že bych se do knihy nemohla začíst, ale když jsem ji četla, tak šly slova ''jedním uchem tam, druhým ven'' a nic z knihy se mi nedostalo pod kůži (což bych od tohoto tématu čekala, ale bohužel) :/ Nakonec jsem ji ani nedočetla a poslala dál, protože jsem si s autorem fakt nesedla :(
    Na Volbu a novou Gillian jsi mě pořádně nalákala :)
    Měj se hezky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem Tě nalákala a hlavně mě těší, že to má s Dítětem někdo podobně. Ze všech stran slyším superlativy, tak aspoň vím, že nejsem sama v tom "eh" pocitu. Měj se pěkně, Luci!

      Vymazat
  5. Velmi vyvážené čtivo :) Dítě č. 44 bylo dobré čtení :) a na Volbu a další knihy od Sparkse se také chystám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Jsem zvědavá na dojmy ze Sparkse těším se na recenze :) Měj(te) se krásně :)

      Vymazat
  6. Já jsem červen měla hodně slabý, na čtení nebylo tolik času, kolik bych si přála a tak jsem přečetla pouze 3 knihy.. A to jsem si myslela, že jich bylo více :-) Z tvého výběru mám v plánu určitě Dítě číslo 44 a v levných knihách už dlouho pokukuju po Krysaři, tak třeba se k němu taky odhodlám :-)

    Měj pěkné léto a dobrou ruku při výběru knih :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář. Někdy se toho času prostě nedostává, sama to moc dobře znám, takže držím palce, aby léto bylo klidné a čtenářsky bohaté :) A toho Krysaře si pořiď, nebudeš litovat :) Měj se nádherně :))

      Vymazat
  7. Já jsem za měsíc červen přečetla knih devět, takže jsem se polepšila. :D Ale v červenci to tak růžově nevidím, bude záležet, jak budu zvládat brigádu. Z tvého seznamu jsi mě nalákala na Volbu od Sparkse, tak snad si ji brzy přečtu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je nádhera, devět knih :) Pevně ale věřím, že se bude dařit i v červenci s brigádou, držím palce. A jsem ráda, že jsem Tě na Volbu nalákala, jsem zvědavá, jak se Ti zalíbí :) Měj se pěkně!

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Děkuji Luci. Je pravda, že to bývalo o dost horší, to ano. Měj se krásně, přeji hezké letní dny :)

      Vymazat
  9. Přijde mi, že 7 je skvělé číslo :) Já mám bohužel ž pár měsíců čtenářský blok a to teda není nic pěkného :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to držím palce, ať blok rychle opadne. Znám to a vím, jak to člověka štve. Přeji Ti hezké letní dny, ať už se čtením nebo bez :)

      Vymazat
  10. Moc pěkné skóre :) Dítě číslo 44 si chci určitě přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Šári. Jsem zvědavá, co na Dítě povíš. Brzy vyjde recenze, kde jsem se snažila popsat ten podivný dojem, který jsem z toho měla já, tak uvidíme, zda se zase shodneme :) Měj se krásně :)

      Vymazat
  11. Myslím, žes měla parádní měsíc, takže s tou stovkou se vůbec netrap, přeci jen je to hodně :)
    Měj se krásně a doufám, že se ti stejně tak (nebo ještě lépe) vydaří i červenec :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Hani :) Červenec se úplně nevydařil, tak třeba v srpnu... :) Měj se pěkně!

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates