KNIŽNÍ TIP | Argo (Antonio J. Mendez, M. Baglio)

Ahoj všem!
Vítám Vás u nového článku, a protože je středa, přináším nový knižní tip. Na dnes představovanou knihu se sama nesmírně těším, tak si ji pojďme ukázat.
Anotace z Databáze knih: Vylíčení jedné z nejlepších a nejnebezpečnějších akcí CIA, při které se v roce 1980 podařilo Kanaďanům dostat z obklíčené americké ambasády v Teheránu šest amerických diplomatů díky jejich perfektně vymyšlenému přestrojení za kanadské byznysmeny. Autor pracoval v CIA jako Chief of Disguise a v knize popisuje zákulisí celé CIA a těchto speciálních útvarů. Vychází z autentických materiálů CIA, které byly uvolněny před několika lety. Stejnojmenný film bude uveden do kin v listopadu 2012 s Benem Affleckem v hlavní roli.
Je to pár měsíců (a ono to dost letí, možná i rok a víc), co jsem viděla film, který mě absolutně nadchnul. V režii Bena Afflecka je podle mě tento příběh zcela geniální a od chvíle, kdy jsem film dokoukala, jsem si přála přečíst si i knížku. Přesto jsem v knihkupectví vždy zaváhala. Nakonec jsem Argo sehnala v červnu v Levných knihách a mám z toho obrovskou radost. Zatím jsem se ke čtení nedostala, ale snad to brzy napravím. Přesto jsem neodolala alespoň pár stránkám a vypadá to naprosto fantasticky. Příběh je dle mého názoru neskutečně napínavý a strhující a věřím tomu, že i zpracování bude velmi povedené.
Povězte mi, Vy jste Argo četli? A líbila se Vám kniha? Nebo jste zatím viděli jen film? A co jste říkali na ten? Budu moc ráda, když budete sdílet svoje dojmy v komentářích.
Mějte se moc pěkně!
K
 
Každé pondělí: Právě čtu
Každou středu: Knižní tip
Každý pátek: Recenze
Speciální nedělní články: Měsíční shrnutíVýzva a Chvíle s knihou
Google+

8 komentářů :

  1. Knížku jsem určitě už zaregistrovala, ale nijak podrobně jsem se nepídila, o čem je :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já díky filmu představu mám a věřím, že ani knižní zpracování nezklame :)

      Vymazat
  2. Jsem nevzdělanec, ale ani film, ani knihu neznám. Určitě ty mezery ve vzdělání zkusím napravit minimálně s filmovou verzí. :)

    Tobě přeju, ať se ti kniha líbí stejně jako film. Měj se hezky, Kristýnko. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá, co na film povíš! :) Také se měj hezky, Káťo :)

      Vymazat
  3. Knihu jsem viděla tuším na stránkách LK, ale teď se přesně nejsem jistá. Každopádně ji v plánu asi nemám :/
    Skvělý tip :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nejsem si úplně jistá, zda jsem doposud tušila, že kniha existuje, ale z filmu jsem byla taky naprosto nadšená, takže je to jasné must have, pokud na ní někde narazím :)
    Měj se překrásně, Kristýnko

    OdpovědětVymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates