SEDM | # 1

Ahoj přátelé :)
Vítám Vás u prvního článku z nové rubriky Sedm. O co půjde? Přijde mi, že jsem v posledních měsících zažila hrozně moc velkých špatných událostí a kvůli tomu jsem maličko ztratila ze zřetele ty malé dobré události, které jsou - myslím - ještě důležitější. 
Jsem celoživotní optimista, vždy věřím, že bude lépe a že už to, co je teď, je krásné. Ale možná by nebylo na škodu si to připomenout, pěkně oficiálně. Proto budou čtvrtky patřit těmto typům článků, ve kterých bych ráda shrnula sedm věcí, které mi v uplynulých sedmi dnech udělaly radost.
Ne vždy jich sedm doopravdy bude, ale budu se moc snažit, abych to kouzelné číslo vždy našla :)
Jedná se sice o osobnější typ příspěvku, který nebude mít vždy co společného s knihami, ale doufám, že by Vás i přesto mohl bavit. Navíc bych byla moc ráda, kdybyste se o pár věcí podělili i Vy v komentářích - a myslím, že nám všem bude hned veseleji a že jasněji uvidíme, že máme za co být vděční :)
Tak jdeme na to! :)

1. Bullet Journal

Minulý týden jsem si udělala ohromnou radost svým nadšením pro tvorbu bullet journalu. Strávila jsem tím vlastně dva dny a strašně jsem se radovala, jak pěkně organizovaná konečně budu. Vydrželo mi to přesně čtyři dny, než jsem se pokorně vrátila ke svému lety osvědčenému Moleskinu. Nejsem výtvarný typ a pravidelná tvorba bullet journalu by byla spíše pořádným časožroutem (a papírožroutem), jelikož musím vše třikrát překreslit a přepsat, než jsem s výsledkem spokojená. Každopádně jsem se naučila spoustu nových věcí a plánuji si ze svého Moleskinu časem udělat takového hybrida mezi diářem a bullet journalem.

2. Hruškovo-karamelový koláč

O víkendu jsem zkusila nový recept a byla jsem mile překvapena. Obecně mám za to, že moderní recepty nebývají moc dobré a mnohem raději se učím vařit a péct z kuchařek po mojí prababičce. Tenhle hruškovo-karamelový koláč byl ale, po pár úpravách původního receptu, opravdu top a celé rodině moc chutnal. Chtěli byste recept?

3. Počátek veškeré lásky

Tahle kniha pro mě byla pěkně náročným čtením, ale když jsem se konečně začetla, docela mě nadchla. Víkendové čtení jsem si opravdu užívala a pochopila jsem, že když dostatečně otevřu svou čtenářskou mysl, mohou pro mě být příjemným čtením i knížky, které mi třeba trochu nesedí a které nezapadají do mnou preferovaného žánru či stylu psaní. Teď, když sepisuji tento článek, už mám knihu dočtenou a musím konstatovat, že mě konec trchu zklamal, přesto však nezapomenu na ty chvilky, kdy jsem byla knihou doslova pohlcená :)

4. Celý den s maminkou

Asi nejhezčím dnem týdne pak byl jeden všední den, kdy maminka zůstala nečekaně doma a strávily jsme spolu úplně celý den. Užily jsme si krásné odpoledne doma, ale taky jsme toho spoustu zařídily, pořádně jsme se nasmály a byl to prostě senzační den. Jsem vděčná za každou hodinu s mými blízkými, a takovéto dny jsou prostě k nezaplacení.

Jak vidíte, jsme na čtyřech bodech, což je krásná týdenní bilance. Já jdu teď pracovat na tom, aby byl i další týden vydařený a přeji Vám, ať jsou i vaše dny co nejkrásnější! Budu moc ráda, když se o nějaké Vaše radosti podělíte v komentářích a když mi třeba dáte vědět i to, zda Vás takovéto osobnější články baví a zajímají, nebo byste byli naopak radši, kdyby tohle z blogu zmizelo? :)
Mějte se báječně,
K

25 komentářů :

  1. Velmi dobrý nápad :-). Přeji spoustu krásných věcí a zážitků :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ok, tahle rubrika se už po přečtení prvního odstavce okamžitě stala mou nejoblíbenější rubrikou na tvém blogu (a to jsem si myslela, že tvoje recenze nic netrumfne, já bláhová). Zapisování si pozitivních věcí je úplná paráda. Já osobně si tohle zapisuju každý den. Začala jsem letos někdy na jaře a zapisovala jsem si to do poznámek na mobilu (které se mi pak omylem smazaly, super) a je to fakt hezký účelně na každým dnu najít něco pozitivního. Ať už to je třeba to, jak krásně vypadá nebe, nebo to, že jsem si dala výborný kafe, nebo třeba to, že se mi povedlo vybrat si pěknej outfit. Když se pak zpětně díváš na takovýhle maličkosti, uvědomíš si, že vlastně život neni jenom špatnej a že i na těch nejhorších věcech se dá vždycky najít něco pěknýho. A já tohle děsně potřebuju.

    Co se bullet journalů týče, tak já už několik let přemýšlím, že si ho taky pořídím, jenže já jsem naprosto příšerná a nebyla bych s tim spokojená. A když už bych spokojená byla, tak bych určitě někde v půlce toho bločku přestala všechno sepisovat a organizovat, protože já jsem hozná. Jakýkoli schopnosti si rozvrhnout čas mi úplně chybí. :D Možná, kdybys mi dala nějakej tip, tak bych to možná i zvládla, ale já už jsem viděla takovejch tipů, že už jsem tak nějak přesvědčená o tom, že ač je to bomba, pro mě by to byla asi škoda bločku.

    Mňam! Koláč vypadá skvěle! Kdybych přes tu svou teplotu, rýmu a bolest v krku (ano, onemocněla jsem v těch čtyřicetistupňových vedrech) byla schopná něco cítit, řekla bych ti, ať mi kousek pošleš poštou, protože já sladký miluju. :)

    Pěkné knihy jsou vždycky fajn. Mně by třeba dělalo radost i jenom zírat na ten pěkný obal. No a den strávený s maminkou, to snad ani nepotřebuje komentář. :)

    Doufám, že i příští týden najdeš spoustu takových maličkostí, které ti udělají radost. Měj se nádherně a díky, že s námi tuhle tvou pozitivní týdenní bilanci sdílíš. Je to děsně fajn najít pozitivní články mezi všemi těmi negativnostmi, které na nás internet chrlí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, moc děkuji za komentář a přeji brzké uzdravení! Ono onemocnět v těchto vedrech není tak těžké, jak se zdá.
      Jsem ráda, že i ty něco podobného děláš, souhlasím s tím, že je to potřeba, jinak ty hezké drobnosti člověk snadno ztratí ze zřetele. A s tím bullet journalem - strávila jsem na pinterestu doslova celý den, ale v ruce to prostě nemám :D
      Měj se hezky a ať je líp! :)

      Vymazat
  3. Ja som večný pesimista, ale tvoj pozitívny článok si budem pravidelne a s radosťou čítať :)

    Bullet Journal mám tiež, ale už dávno som sa rozlúčila s predstavou, že bude niekedy taký pekný ako tie na internete. Používam ho teda najmä kvôli škole a zapisujem si tam, ktoré úlohy si mám kedy spraviť atď. To že to veľmi nedodržujem je už ďalšia vec :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že tě článek zaujala a že máš v plánu se kvůli této rubrice vracet, to mě moc těší :)
      Ano, rozloučit se s těmito představami je asi jediný způsob, jak si bullet journal vést a nezbláznit se z toho :D
      Přeji krásný den, Marti :)

      Vymazat
  4. Určitě piš o čemkoli, co tě napadne. Bude to takové zpestření :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak na tuhle rubriku jsem se děsně těšila už od doby, kdy jsem ji zahlédla nahoře v záložkách, protože jsem si pod tím absolutně neuměla nic představit. Je to skvělý nápad a moc ráda se dozvím něco z tvého soukromí (stalker, bacha na mě) a pevně doufám, že každý týden co možná nejvíce maličkostí, které tě potěší :)
    Já za uplynulý týden měla spoustu highlightů - koupání s přítelem a s pejskem a pak dobrý oběd, taky jsme byli na kolech na Klínovci a předevčírem jsem byla za kamarádkou na koních, vzali jsme je vykoupat do řeky, takže to bylo taky moc fajn :)
    Tak se měj krásně, Kristý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že i Tobě se nová rubrika líbí, můj nejdražší stalkere :*) :D Jsem ráda, že i ty sis minulý týden užila, toho nádherného počasí je nejlepší využít takhle v přírodě :) Přeji, ať je i další týden plný skvělých chvil! :)

      Vymazat
  6. Je to strašně pěkný nápad, tahle rubrika se mi rozhodně líbí! :D Musím říct, že jsem měla něco podobného :) Byla to taková krabička od parfému (byla zlatá, ozdobená a leskla se! :D) - kam jsem si házela papírky s čímkoliv, co mě potěšilo/udělalo mi radost. Jakmile se něco takového stalo, prostě jsem šla a napsala to na papírek, který jsem složila a hodila do krabičky. Říkala jsem tomu „Krabička radosti“. Teď už ji dlouho neplním, ale zrovna nedávno jsem si říkala, že bych v rámci anti-depresivní terapie mohla pokračovat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je také hezké, mít takovouhle soukromou studnici radosti :) Doufám, že ji začneš znovu plnit a často! :)

      Vymazat
  7. Jo! Jenom maličká poznámečka, nebo spíš prosba. Nepoužívej prosím to zarovnání na střed :x U delšího textu se to hrozně špatně čte :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí :( Já tak zarovnávám vlastně všechny články, kromě recenzí, lépe mi to sedí k designu blogu. Třeba to ale časem změním :) Děkuju za tip!

      Vymazat
  8. Je to skvělý nápad a obdivuji tě, že si dokážeš najít i na špatném týdnu něco dobrého :) Já jsem tenhle týden strávila zavelená školou, takže jediná pozitivní věc jso uasi seriály na které jsem v mezičase koukala, což není zrovna nejlepší :D A pak moji mazlíčci, ti mi vždycky projasní den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že se Ti rubrika líbí a věř, že to vidění pozitiv se dá vypěstovat. Na zavalení školou je pozitivní ten objem nových znalostí, i když chápu, že v ten moment to člověk tak nevidí a že ten optimismus přichází až s odstupem. Držím Ti se školou palce a zdravím mazlíky! :)

      Vymazat
    2. Znalosti jsou fajn, ale když se učím na tři velký testy v jeden den, tak už se mi to pak všechno plete dohromady :D A neulehčuje to ani to, že si mi kočka lehne na poznámky a odmítá se hnout v tu nejnevhodnější chvíli :D I když mě vždycky pobaví ten její výraz, když se jí snažím dostat dolů :)

      Vymazat
    3. Je mi to naprosto jasný. Držím Ti palce. A věř, že naši kočičáci to mají úplně stejně, zvlášť když dodělávám věci do práce těsně před uzávěrkou a zrovna v ten moment není lepšího pelíšku než mýho zabordelenýho pracovního stolu :)

      Vymazat
    4. Přesně :D Kočky mají snad vyvinutý nějaký šestý smysl, který jim říká, jak nám nejvíc ztížit práci, ale jsou roztomilé :D Ještě štěstí, že to nikdy nenapadlo mého psa. Fakt nevím, jak bych z poznámek sundavala retrívra :D

      Vymazat
    5. Haha, to je štěstí, to jo. Ale retrívři jsou sladcí, miluju je :))

      Vymazat
    6. To jsme dvě :) A když ti dva vedle sebe spí, to je taková dávka roztomilosti, že vždycky zůstanu na místě a pozoruju je :D

      Vymazat
  9. Veľmi pekný nápad, ktorý sa do týchto sychravejších, daždivých dní hodí dokonale.:) Určite s tým pokračuj, už len čítaním tohto článku som mala úsmev od ucha k uchu a začala som sa zamýšľať nad vecami, ktoré tento týždeň urobili radosť mne. Totižto, ja sa snažím nájsť niečo pekné naozaj v každej veci, ktorá ma postretne, inak by sa mi žilo veľmi ťažko a to už sama veľmi dobre viem. Takže ďakujem za pripomenutie, ozaj to funguje. Napríklad pri tom bode s maminkou - neviem čo by som si bez nej počala. A bez kníh, hudby a kávy detto. Uuuf a pečenie, recept by som ja osobne na tomto blogu uvítala s radosťou, vyzerá geniálne.:) Teším sa na ďalší článok z tejto rubriky a prajem krásny zvyšok dňa!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, moc Ti děkuji za Tvůj milý komentář, udělala jsi mi velkou radost. Recept určitě bude! :) Měj se krásně a ať jsou Tvé dny plné krásných chvil <3

      Vymazat
  10. Trošku ti dnes spamuji na blogu, udělala jsem si čas a projíždím články na svých oblíbených blozích. Koláč vypadá náramně a určitě bych byla zvědavá na recept. A jak už jsem psala u novějšího článku, moc se mi rubrika líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, moc dobře víš, že takovýhle spam je jen a jen radost :) Už se těším až pročtu všechny Tvé komentáře, děkuji za ně! Recept určitě sepíšu :) Měj krásný den :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates