PŘÍRŮSTKY | Říjen 2016

Ahoj, přátelé!
Zdravím Vás u dalšího článku s měsíčním shrnutím. Dnes jsem si pro Vás připravila sumarizaci těch knížek, které v uplynulém měsíci přibyly do mojí knihovny. Povím Vám, myslela jsem si, že jich bude méně, ale nějak neplánovaně se to zase sešlo...
První novinky si ke mně našly cestu z Levných knih, kde se po nějaké době opět objevily tituly z filmové edice od Academie. Tomu jsem samozřejmě nemohla odolat. Zaujalo mě také dvojjazyčné vydání Fitzgeraldova Prvního máje a kniha Návrat z temnoty. Dohromady to bylo prvních devět nových kousků. 
V dalších dnech jsem v Luxoru využila 20% slevu, musím se ale pochválit - především jsem nakupovala dárky pro mé blízké. Neodolala jsem však dvěma novinkám - Soli moře a Aristokratce na koni. Obě knihy už mám přečtené a jejich recenze jsou i na blogu. Jak asi někteří víte, z obou titulů jsem byla nadšená, zvláště tedy ze Soli moře. Na hromádce ještě vidíte sbírku povídek Dárek z pravé lásky, jejíž koupi jsem už dlouho plánovala, a protože se Vánoce blíží, byl ten pravý čas.
Další nákup byl opět z Levných knih. Bohužel, byť vypadá strašně rozkošně a sladce, pro mě byl trochu hořký, jelikož mi jednu knihu z objednávky vyměnili (konkrétně The Chocolate Lovers' Christmas za The Chocolate Lovers' Diet). Nejde o žádnou vysokou literaturu, příběhy budou jistě na jedno brdo, takže vlastně není čeho litovat... no ale stejně mě to maličko mrzí. Měl to být 100 % vánoční balíček :) 
Hromádku přírůstků uzavírají dvě neskutečné radosti od nakladatelství Domino. Stalkery jsem si vybrala, Osudy a běsy mi byly doporučeny a já bych už snad nemohla být více vděčná. Naprosto neskutečný čtenářský zážitek, úžasné rozšíření čtenářských obzorů... Tahle kniha je prostě neuvěřitelně silná po všech stránkách. Recenze bude brzy. Stalkery mám čerstvě rozečtené a vypadá to na pořádnou jízdu, takže se také moc těším. Znovu bych ráda Dominu poděkovala za naši spolupráci, která je tak neuvěřitelně milá a příjemná, až se tomu nechce věřit. ❤️
 Na závěr klasický přehled v číslech:
Počet nových knih: 19
Počet koupených knih: 17
Počet recenzních výtisků: 2
1. Návrat z temnoty (Liz Coley)
2. Sto jmen (Cecelia Ahern)
3. Hmatatelný čas (Giorgio Vasta)
4. První máj / May Day (F. S. Fitzgerald)
5. Hordubal (Karel Čapek)
6. Paměti Barry-Lyndona (William Thackeray)
7. Obchod na korze (Ladislav Grossman)
8. Kočár do Vídně (Jan Procházka)
9. Jindřich V. (William Shakespeare)
10. Dárek z pravé lásky (kolektiv autorů)
11. Sůl moře (Ruta Sepetys) - recenze
12. Aristokratka na koni (Evžen Boček) - recenze
13. Osudy a běsy (Lauren Groff) - recenze velmi brzy
14. The Christmas Surprise (Jenny Colgan)
15. Coming Home for Christmas (Julia Williams)
16. The Christmas Party (Carole Matthews)
17. Christmas at the Cupcake Café (Jenny Colgan)
18. The Chocolate Lovers' Diet (Carole Matthews)
19. Stalkeři (Paul Finch)

A ještě všechny krásky pěkně pohromadě... Zaujalo Vás něco z mých novinek? A jaké přírůstky máte za říjen Vy? Budu se těšit na Vaše komentáře!
Mějte se báječně,
K

29 komentářů :

  1. Krása! Návrat z temnoty jsem ti také pořídila a čeká na přečtení :-) Sůl moře - po té také toužím :-)) No a knížky od Domina - jsem zvědavá, co řekneš na Osudy a běsi, už jsem četla nějaké recenze a stále nevím, co si o knížce myslet. A teď koukám ještě na ty Stalkery a jejich hřbet (MH 1) - takže série hmmmm :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, tak jsem zvědavá, co na Návrat z temnoty řekneme. Sůl moře se Ti myslím bude líbit :) A na Osudy a běsy jsem dnes publikovala recenzi, maximálně nadšenou :)) Stalkeři jsou opravdu příslibem série, a velmi pěkným - právě je čtu a jsou super :) Děkuji za komentář, měj se krásně :)

      Vymazat
  2. Sůl moře a Návrat z temnoty jsem četla a obě se mi moc líbily. Sto jmen jsem si koupila nedávno v LK. Jinak pěkný článek :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I mně se Sůl moře strašně líbila a jsem ráda, že se mám na co těšit i v případě Návratu z temnoty :) Díky a měj se pěkně, Míšo :)

      Vymazat
  3. No to je nádhera, takhle pohromadě, moc se těším na tu recenzi na Stalkery i na Osudy a běsy, i když si ji možná přečtu až později (jestli vydržím odolat), konkrétně až budu mít knihu přečtenou já :)
    I mně se toho neplánovaně sešlo fakt dost, zejména audioknihy tentokrát u mě tvoří pěknou hromadu :)
    Měj se krásně, Kristýnko a ať je toho v listopadu zas tolik :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já se těším na Tvoje dojmy z Osudů, já byla nadšená, Domino teď jede neskutečně :)) Měj se krásně!

      Vymazat
  4. Krásné přírůstky :) Dárek z pravé lásky a Sůl moře mám taky v plánu číst :) Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
  5. To sú ale krásky!! Ako ti všetky do jedne závidím! :) Tých 5 s vianočnou tématikou sú nádherné! Ako škoda, že mi ta angličtina tak nejde! :/ Musím si niečo poriadiť v slovenčine, aby som začala mať tú vianočnú náladu. :D
    Maj sa krásne a knihy si užívaj! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji a doufám, že se ke knihám v angličtině časem propracuješ - ono je nakonec na to naučení stejně nejlepší právě to čtení :) Jsem zvědavá, jaké vánoční knížky si k Tobě najdou cestu :) Měj se báječně :)

      Vymazat
  6. Pěkné kousky. :) Gratuluji ke spolupráci a těším se na recenzi Stalkerů. Na sůl moře se také chystám, snad budu stejně nadšená ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc a moc děkuji :) Stalkery právě čtu a jsou moc povedení :) A Sůl moře je prostě pecka, doufám, že se Ti bude líbit :)) Měj se krásně :)

      Vymazat
  7. Spousta knih a ja poznavam opravdu jen minimum. Ale napadlo me, kdyz tak koukam na ty tvoje clanky, ty budes mit letos hodne prirustku :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherné přírůstky! :) Sůl moře už mám doma a pomalu se na ní chystám a Dárek z pravé lásky vypadá také opravdu dobře :)
    Užij si všechny ty krásky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Jsem ráda, že už máš Sůl moře nachystanou doma a těším se na Tvoje dojmy, doufám, že se Ti bude také tak líbit :) Měj se nádherně :)

      Vymazat
  9. A opäť ostávam v nemom úžase O.o...to je taká krásna kôpka kníh ^.^ Mňa zaujala nejedna, hlavne Sůl moře, pretože na ňu teraz vidím samé recenzie plné chvál a ešte sa mi páči tvoje nadšenie z knihy Osudy a běsy...na tvoju recenziu som vážne zvedavá ;)) Maj sa krásne a príjemné čítanie...máš z čoho teda vyberať :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mony, moc Ti děkuji... Sůl moře opravdu stojí za to a musím říci, že Osudy a běsy také. Jedna z nejlepších knih, jaké jsem kdy četla! Recenzi jsem dnes zveřejnila a je tak nadšená, že už to snad víc nejde :)) Měj se krásně a doufám, že se ke knihám brzy také dostaneš :)

      Vymazat
  10. Krásné přírůstky! :)
    Kniha Návrat z temnoty mi v pátek také dorazila, takže se na ni moc těším- chtěla jsem ji již dlouho :)
    Sůl moře mám vysoko na mém wishlistu a knihy z Domina nevypadají také vůbec špatně :)
    Užij si čtení a měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucinko, moc díky. Jsem zvědavá, jak se nám Návrat z temnoty bude líbit :) Na Sůl moře se myslím můžeš hodně těšit :) No a Domino teď jede a vlastně každý titul je pecka. Osudy a běsy byly doslova boží a teď čtu Stalkery a ti jsou také bezvadní. Měj se nádherně!

      Vymazat
  11. Tak to je panečku vyvedený seznam!
    Já sama jsem si za říjen bohužel nepořídila nic. Z tvého seznamu jsem žádnou knížku nečetla, ale mnohé vypadají lákavě - třeba Sůl moře nebo Návrat z temnoty :)

    Lory Humble × TICHÝ ODPOR

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kéž bych si dokázala nic nepořídit! :) Sůl moře opravdu lákavá je, moc a moc doporučuji! :) Měj se báječně, Lory :)

      Vymazat
  12. Páni. Páni, páni, páni. Můžu zas být trapná a zbytečně moc se vyjadřovat???

    May Day. Naprosto skvělá záležitost. Mám jí jako součást "Benjamina Buttona a dalších povídek" a právě May Day patří k jedné z mých nejoblíbenějších z té kolekce. Nákupy v Levných knihách jsou občas vážně radost pro duši. Takhle já jsem byla nadšená, když jsem si v říjnu odnesla ty nádherně dvě básnické sbírky.

    Sůl moře prostě potřebuju. To už snad ani nemusím opakovat. Co se týče Dárku z pravé lásky, tak to jsem slyšela pár dost negativních recenzí, takže jsem zvědavá na tu tvou. Některé ty příběhy prý stojí za nic, tak uvidíš, jak se to bude líbit tobě. Vážně jsem zvědavá na tvůj názor na tenhle titul.

    Ten ne-uplně-stoprocentní vánoční balíček je rozkošný. Miluju občas takovéhle oddechové, milé, roztomilé příběhy na jedno brďo.

    A recenzní výtisky, které jsi obdržela, vypadají taky božsky. Budu se těšit na recenze na všechny knížečky. <3

    Přeju nádherný zbytek víkendu a měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, moc děkuju za krásný komentář. Jsem strašně ráda, že se na May Day můžu těšit. Sůl moře potřebuješ, to je jasný. Od Dárku toho popravdě moc nečekám, ale chtěla jsem letos pořádnou zásobu tupého přeslazeného vánočního čtení - to bych od tohohle dostat mohla, ne? :D Děkuju nastokrát a měj se krásně!

      Vymazat
  13. Já jenom koukám, nemáš toho nějak moc? Dobře uznávám, to že mě mluví závist, knih není nikdy dost :D Všechno to vypadá skvěle. Moc se mi líbí anglické knihy... no minimálně jejich hřbety. Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždycky se to nějak samo sejde, já za to nemůžu O:)) Moc děkuju, Kristý! <3

      Vymazat
    2. Vím, za to můžou knížky! Kdyby nebyly tak lákavé... :D

      Vymazat
  14. Parádní hromádka krásných přírůstků, Kristý .)

    OdpovědětVymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates