VÁNOČNÍ SPECIÁL | Chvíle klidu a pohody ⛄

Přeji Vám krásný den a vítám Vás u dalšího článku 😊
Dnes je tu další vánoční speciál, tentokrát znovu s tipy na nějaké to hezké čtení s vánoční tématikou. Pro dnešek je tu pořádná dávka anglických knížek s rozkošnými vánočními obálkami a perfektně kýčovitým romantickým obsahem.

Já sama Vánoce vnímám jako příležitost se zastavit a v klidu a bez výčitek se trochu povalovat. Byť mám v létě obvykle trochu volněji než v jiných měsících roku, snažím se ten čas vyplňovat všemožnými aktivitami, ale o Vánocích... to prostě jen zírám na pohádky, spím, mlsám, čtu si a povídám si s rodinou. Tenhle čas prostě trávíme spolu, nikam moc nechodíme, užíváme si domova a klídku.
A kdy jindy, než ve chvílích pohody a klidu otevřít anglickou knihu, na kterou většina čtenářů potřebuje větší dávku soustředění než na český text?
Já mám nachystané celkem čtyři tituly, které jsem ukořistila v Levných knihách, ale těchto sladkých vánočních knížek je doslova plný internet a myslím, že ani není v lidských silách je všechny nashromáždit. 
Děj knihy Coming Home for Christmas se točí kolem tří žen - Cat, Pippy a Marianne. Každá z nich bojuje před Vánoci s vlastní kupou problémů a nadcházející svátky pro ně rozhodně neslibují klid a mír. Jenže Vánoce jsou časem kouzel a zázraků...
Hrdinkou další knížky The Christmas Party je svobodná matka Louise Young. Tu v práci, o kterou si nemůže dovolit přijít, obtěžuje šéf. Poslední, na co má náladu, jsou firemní večírky a randění. Tentokrát však udělá výjimku, díky které je ale zatažena do intrik a tajemství... a do nečekaného setkání. 
V knížce Christmas at the Cupcake Café se setkáváme s Issy Randall, majitelkou kavárny a velmi šťastnou a zamilovanou mladou ženou. Jenže těsně před vánoci přichází jejímu příteli Austinovi nabídka práce v dalekém New Yorku a Issy je tak nečekaně vystavena výzvě vztahu na dálku... 
Sama autorka na zadní stránce knihy The Christmas Surprise uvádí, že je to příběh o Vánocích a naději. O tom, že radost může přijít v té nejméně očekávané podobě. A taky je to prý o jídle. (Čili přesně něco pro mě 😂.)
Jak jsem říkala, je to zkrátka megadávka romantiky a kýče, ale to prostě k Vánocům trochu patří. Co Vy, dopřejete si občas takovouto přihlouplou slaďárnu, nebo se jim obloukem vyhýbáte? Doporučili byste mi třeba nějaké podobné čtení?
Jsem moc zvědavá na Vaše komentáře 😊
Mějte se hezky!
K

14 komentářů :

  1. Knizky vypadaji krasne, jen to lusteni by bylo asi na dyl :-P Pekne cteni...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Luci, ale znáš to - zas jsem si ukousla větší sousto... :D Vůbec nevím, jak to do těch svátků nacpu, ale snad to nějak stihnu. Měj se moc krásně :)

      Vymazat
  2. Jsem moc zvědavá, do které se nakonec pustíš, a jak se ti bude líbit. Já bych sama takovému čtení o Vánocích určitě šanci dala, jednou za rok, proč ne :) Nicméně nic nemám ve svém arzenálu, tak se pak aspoň ráda mrknu na tvůj názor :)
    Měj se krásně, Kristý, jo a dnes to máš opravdu nádherně nafocené ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já si zase naplánovala spoustu věcí a mám takový pocit, že bych o Vánocích musela zcela vynechat spánek (což fakt udělat nehodlám!), abych to všechno stihla... Tak uvidíme. Moc děkuju za pochvalu fotek, jsem ráda, že se líbí, dala jsem si s nimi práci. Měj se báječně! :)

      Vymazat
  3. Nádherný a inspirující článek! :)
    Inspirace nejen pro focení, ale i pro čtení v AJ, protože do toho se plánuji pustit už nějaký ten pátek :D
    Měj se krásně a užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, moc a moc děkuji za pochvalu, udělala jsi mi velkou radost. A mám pocit, že s tím čtením v angličtině to máme všichni dost podobně. Tak držím palce, ať se Ti podaří se do toho pustit. Měj se moc hezky :)

      Vymazat
  4. Nemyslím si, že umím dost dobře na to, abych anglické knihy přelouskala, ale zrovna tyhle bych i docela ráda zkusila... jenže než se dostanu do Levných knih bude léto a to už asi nebudou :( Ale obálky jsou vážně úžasné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, mají je tam docela nárazově a i mně teď před Vánoci jednu vánoční vyměnili za jinou.. Chce to hlídat na eshopu a klofnout, když je příležitost. Jinak v těchto knížkách je angličtina docela dost jednoduchá, ale co já tady kážu, mám tady hromady anglického čtení a málokdy se k němu dokopu :) Děkuju za komentář a držím palce, ať knihy ukořistíš a ať se do anglického čtení pustíš. Měj se báječně! :)

      Vymazat
  5. Pěkné kousky! :) Do LK jsem také zavítala a několik anglických knížek pořídila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Já se doteď mlátím po hlavě, že jsem v LK zcela nesmyslně nechala anglické vydání Všude kolem černý les za stovku!!! :D

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates