PRÁVĚ ČTU | V šedých tónech (Ruta Sepetys)

Ahoj!
Vítejte u nového článku. Podobně jako knižní tip se v novém roce vrací i rubrika právě čtu :)
Využiji tohohle příspěvku nejen k tomu, abych Vám ukázala, co právě louskám, ale taky k tomu, abych Vám tu svatosvatě odpřisáhla, že už brzy publikuji všechny recenze, které Vám dlužím. 
Jaké to vůbec jsou? Uloupený život, Psycho, Po otřesech, Deník mého stínu, Obchod na korze, Kočár do Vídně a Džehenem... Jak vidíte, mám toho na práci dost a dost. 😂 Je třeba nějaká, kterou byste rádi co nejdříve? Asi ještě dnes se vrhnu na Džehenem, protože to bylo famózní čtení. Už jsem to psala na Goodreads, anotace téhle knihy ani zdaleka neprodává knihu tak, jak by měla. Neměla jsem od knížky žádná očekávání a byla jsem naprosto okouzlená...
Ale teď už konečně k tématu dnešního článku. Včera večer jsem rozečetla V šedých tónech od Ruty Sepetys, samozřejmě jsem na posezení zhltla asi 75 stránek a Ruta mě okamžitě vtáhla do děje. 
Tahle autorka píše snad nejčtivější knihy, jaké jsem kdy viděla, stránky utíkají a člověk ani neví jak. Po Soli moře je V šedých tónech dalším silným válečným příběhem, ale věřím, že Vám to tu moc popisovat nemusím, protože knihu spousta z Vás četla.
Líbila se Vám? A už máte od Ruty přečteno všechno, nebo jenom něco? Co Vám případně ještě zbývá? Je nějaká kniha úplně top? Budu se těšit na Vaše názory, dejte mi prosím vědět v komentářích 😊
Mějte hezký pátek a celý víkend,
K

23 komentářů :

  1. V šedých tónech mám objednáno. Jako první jsem četla Sůl moře a prelouskala ji za dva večery, protože jsem se od ní nemohla utrhnout. Ta kniha mě jak se říká dostala do kolen a V šedých tónech je prý ještě lepší. Tak přeji krásné poctěni a já se budu těšit až dorazí moje objednaná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I mě nalákala Sůl moře, přišla mi prostě a jednoduše famózní, a zatím mohu říci, že V šedých tónech je úplně stejně strhující a čtivé :) Myslím, že je na co se těšit, tak přeji, ať knížka dorazí co nejdříve! :))

      Vymazat
  2. Kristýnko, samozřejmě se těším na všechny recenze, ale zejména by mě zajímala ta, na Uloupený život. Chystám objednávku na Knižním klubu, protože tam mají pár skvělých akcí a jedním z titulů, o kterých (díky tobě) opravdu hodně přemýšlím, je právě tahle kniha. Vlastně už ji mám v košíku, stačí jen odkliknout :D
    Co se týče Ruty, to už jsme spolu konzultovaly, V šedých tónech se mi moc líbilo, ale mám trochu výhrady ke konci, tak uvidíme, jak sedne tobě :) Na Sůl se stále chystám. V plánu je Stařec a moře, pak Harry, pak asi proložím nějakou severskou krimi, a pak už snad konečně dojde na řadu :D Jsem hrozná...
    Měj se krásně a užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já slibuju, že se pokusím co nejdřív. Ale tak ve stručnosti: Ta kniha má slabá místa, ale v tomhle případě nejde o tu literární úroveň tolik, jako o příběh samotný. A ten je převyprávěný neskutečně. V zásadě je to celý dělený na vyprávění a reflexi a právě ta reflexe je trochu slabší. Já jsem ale moc ráda, že jsem si tuhle knihu přečetla, člověka to hodí do trochu jiný perspektivy ("ááá, musím psát diplomku, jsem strašnej chudák" ehm, ne nejsem). A koukám, že to maj teď na KK za 70 Kč, no tak to je úplná jasňačka, ber to.
      Jsem zvědavá, co se na mě s Rutou v závěru chystá. Ubývá mi to rychle a líbí se mi to moc. Jsem zvědavá, až budu moci konec srovnat se Solí moře, jestli to bude podobné.
      A Hani, prozraď mi, co plánuješ na KK pořizovat? Jestli náhodou taky něco z toho nepotřebuju :D
      Díky a měj se moc krásně!

      Vymazat
    2. Mám tam samé Čechy (jakože jdu tvrdě plnit své výroční předsevzetí, rozumíš) - ty knihy jsou tam samozřejmě levnější, než jinde. Jmenovitě Zibura a jeho Pěšky mezi buddhisty a komunisty, Únava materiálu, Jedničky a nuly, Jezero, a pak ještě Kdysi od Morrise Gleitzmana za 149,- - neber to :)

      Vymazat
  3. Už se moc těším na všechny Tvé recenze :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, moc děkuji, vynasnažím se brzy! :) měj se krásně!

      Vymazat
  4. Já už si musím od ní něco přečíst. Nejen že, mě obálky lákají přímo ke koupi, ale navíc je jako autorka chválená snad na každém blogu kam se podívám, až na pár recenzí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně moc doporučuji, já už mám dočteno... Ruta prostě píše nepopsatelně čtivě, je to neuvěřitelné... :)

      Vymazat
  5. Já už se na Rutu moc těším. Mám V šedých tónech a Sůl moře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně se těš, já už mám tyto dvě za sebou a jsem nadšená. Čekají na mě i Potrhaná křídla, ale ty jsou námětem dost jinde, tak jsem napnutá, zda i tento titul bude tak famózní :) měj se krásně!

      Vymazat
  6. Určitě by mě zajímal Kočár do Vídně. Na Šedé tóny se těším, mám je doma už moc dlouho, tak letos už je přečtu, přísahám :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Šári, Kočár při sepisování upřednostním :) A na Šedé tóny se vrhni co nejdříve, byly parádní, stejně jako Sůl moře :) Měj se moc hezky :)

      Vymazat
  7. Od autorky jsem zatím nic nečetla, ale v letošním roce to rozhodně hodlám napravit! :) Na její knížky se skutečně těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně je na co se těšit! Stejně jako Sůl moře, i Šedé tóny jsem slupla jako malinu a prostě chci víc, potřebuju víc. Autorka je skvělá vypravěčka. Těším se, jak se Ti budou její knihy líbit! Měj se hezky :)

      Vymazat
  8. Autorku jsem ještě nezkoušela, vlastně ani nevím proč. Asi bych to měla napravit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, naprav to, Ruta je opravdu skvělá! :)

      Vymazat
    2. Budu muset, jen kdyby nebylo tolik knih, které si musím nutně přečíst...

      Vymazat
    3. Tohle důvěrně známe všichni :) Držím palce! :)

      Vymazat
  9. Tahle válečná knížka mě taky láká, jsem moc zvědavá na tvoji recenzi.
    Krásný víkend. Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji slupla za dva dny, byla zase skvělá. Recenze bude určitě brzy :) Měj se hezky, Moni :)

      Vymazat
  10. Pání ! máš skvělý blog ! kéž by mě se tak dařilo ... a díky za tip asi se do ní pustím ! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za pochvalu a vůbec bych se nebála, ono to po čase přijde, jen vydržet :)) Jsem ráda, že byl článek inspirací, knihu už mám přečtenou a mohu jen a jen doporučit :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates