CO MĚ ZAUJALO | Únor 2017

Ahoj! :)
Moc Vás zdravím u nového článku, ve kterém bych Vám ráda ukázala, jaké nové knihy mě zaujaly v nadcházejícím měsíci.

Musím s potěšením konstatovat, že stejně jako leden, je i únor na knihy, které mě opravdu hodně zajímají, poměrně chudý. Jsem proto ráda, že se budu dál věnovat dočítání všech těch knížek, které jsem dokázala nasyslit v loňském roce a že mi nebude přibývat nějaké dramatické množství novinek.

Lovec králíků (Lars Kepler)
6. díl v sérii Joona Linna

Někdy jsou ty anotace až obludně všeříkající. Jako někdo, kdo celou sérii ještě nečetl, jsem se ráda na prvním řádku dozvěděla dost zásadní informaci. Pro Vás jsem ji alespoň zabělila, takže si to mohou přečíst jen ti, kdo doopravdy chtějí... 
Každopádně, právě čtu Hypnotizéra a byť to podle mě třeba na Adlera-Olsena prostě nemá (na Adlera-Olsena totiž nikdo nemá!), je to opravdu moc dobré čtení, takže plánuji číst dál a věřím, že mě tato série nezklame. Lovec králíků je tedy v budoucnu jasná povinnost :)
Joona Linna je už dva roky ve vězení s vysokou ostrahou. A teď ho odvezli na tajnou schůzku.↞ Po vraždě jednoho ze švédských ministrů totiž policie potřebuje, aby jí pomohl vypátrat a zastavit pachatele, který nejspíš plánuje další vraždy v politických kruzích. Policie pracuje s verzí teroristického pozadí případu, Joona však tuší, že oběti, kterých bude brzo víc, spojuje cosi jiného. On i Saga Bauerová musejí pracovat tajně a proti rozkazům svých nadřízených, aby vraha zastavili dřív, než bude příliš pozdě. Hříčka osudu nečekaně postaví do centra dění populárního kuchaře Rexe Muellera. Má v plánu poprvé se postarat o svého syna Sammyho. Ale místo tří týdnů dovolené ho čeká děsivý boj o přežití. Až se z vašeho telefonu ozve dětský hlas odříkávající básničku o králících, dejte se na útěk, protože právě tu slyšely všechny oběti před smrtí. 
Bratr (Joakim Zander)
2. díl v sérii Klara Waldéen

Od Zandera jsem před lety četla Plavce a nemůžu říct, že by mě tím autor nějak dostal. Pamatuju si hlavně velké zmatky a to, že vlastně moc nevím, jak to celé bylo a jak to dopadlo. Z těch severských detektivek mi tohle přišlo zatím asi nejslabší... Jenže, zvědavost je mocná, takže já jsem napnutá, jestli se Zander někam posunul a jestli Bratr nebude o něco lepší. Takže si to samozřejmě koupím, že :)

Jasmine Ajamová utekla před svou minulostí z drsné stockholmské čtvrti Bergort do New Yorku. Jednoho dne dostane zprávu, že nepokoje v ulicích Stockholmu mají co do činění s náhlým zmizením jejího bratra. Lidé říkají, že se radikalizoval a zemřel v Sýrii v boji za Islámský stát. Ale co se mu doopravdy stalo? Mezitím si v Londýně Klara Walldéenová našla práci ve výzkumném institutu pro lidská práva a připravuje zprávu o důsledcích možné privatizace policie, kterou má prezentovat nejvyšším politickým činitelům Evropské unie. Ale když v jejím okolí začne docházet k podivným děsivým událostem, pochopí, že může nevědomky přispívat k velice temné agendě.
Zasněžená svatba (Abby Clements)

Uznávám, že další knihu do téhle edice od Arga, kterou mám celou doma a ze které jsem toho zatím moc nepřečetla, objektivně nepotřebuju. Jenže subjektivně je to pro mě naprosto nepostradatelné. Mám jednou za čas (za dlouhý čas) tyhle slaďárny opravdu ráda. Neříkám, že si Zasněženou svatbu pořídím hned, ale jsem dost stará a dost dobře se znám na to, abych věděla, že to prostě nevydržím a jednou si tuhle knihu určitě koupím.

Hazel neměla nikdy v úmyslu živit se přípravami svateb. Jenom pomáhala své sestře-dvojčeti Lile s jejím „velkým dnem“. Vybrala nejen velmi vhodné prostředí, ale postarala se o všechnu výzdobu, choreografii slavnosti i veškeré jídlo, včetně úžasného svatebního dortu, který upekla její spolubydlící Amber. Letní svatba Lily a Ollieho byla tak úspěšná, že netrvalo dlouho a Hazel se začali ozývat další zájemci. Vyhovět jejich přáním nebylo vždycky snadné. Právníci Gemma a Eliot si vybrali svatbu na hradě ve skotských horách a bohémsky laděný pár Josh a Sarah zatoužili po karibském ráji. Musela čelit mnoha nečekaným problémům, aby těmto dvěma odlišným párům otevřela cestu, na jejímž konci by k sobě došly a řekly si „ano“. Jestli se to Hazel podařilo a co přitom sama prožívala, to se dočtete v nové knize Abby Clementsové, která city rozhodně nešetří. 
Jaké favority máte v únoru Vy? Je pro Vás tento měsíc také chudý, nebo naopak bohatý? Co si určitě pořídíte? A zaujalo Vás něco z mého výběru?
Budu se těšit na Vaše milé komentáře!
Mějte se báječně,
K
Veškeré obrázky a anotace v tomto článku jsou převzaté z Databáze knih.

10 komentářů :

  1. Krásné knihy, Kristý! :-) Larse mám v hledáčku a na Bratra se také chci podívat, protože ta anotace je super a obálka?? Ta se také povedla :-)
    Poslední knížku neznám vůbec, ale vypadá také moc zajímavě.
    Měj se krásně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať se líbí, Soni :) Jsem na toho Bratra zvědavá a doufám, že bude lepší než Plavec :) Měj se taky moc pěkně :)

      Vymazat
  2. Nového Keplera už se nemůžu dočkat! To, co předvedli ve Stalkerovi...no...šílený. Už aby byl další díl :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježišmarjá, to bude určitě děsná pecka, nemůžu se vůbec dočkat, až se k tomu dostanu :))

      Vymazat
  3. Pěkný výběr, Kristý. Do svého z tvých knih asi nic nezařadím, protože nezařazuji knihy ze sérií, které jsem ještě nečetla, ale Lovce králíků určitě plánuji, až se sérií prokoušu (Jussi má ale přeci jen přednost, ráda bych se tu sérii letos pokusila dočíst, tak uvidíme, jak se mi bude dařit). Bratr taky nevypadá vůbec špatně, ale opět - nečetla jsem ani Plavce, takže také prozatím vynechávám, no a poslední knihou se ráda pokochám spíše ve tvé knihovničce :D ♥
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těším se na Tvůj výběr, Haničko :) A nechápu, jak si vydržíš toho Jussiho takhle dávkovat, já ty první čtyři, co jsem si koupila najednou, přečetla snad během dvou měsíců :) Měj se moc hezky :)

      Vymazat
  4. Neznam ani jednu. Jen v prvnim pripade autora od videni. Pekne cteni :)

    OdpovědětVymazat
  5. To já mám jen jednu a asi před třemi hodinami jsem si ji už předobjednala. :D Tou knížkou je Krvavé ostří od Sarah J. Maas. :)

    OdpovědětVymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates