MĚSÍČNÍ VÝZVA | Březen 2017

Březen, za kamna vlezem.
Možná, ale rozhodně s knihou.
Všechny Vás moc zdravím u nového článku, a sice u měsíční výzvy. Tuhle rubriku jsem zpočátku existence blogu dělala každý měsíc, ale pak jsem od toho upustila, příliš mě to stresovalo, když jsem od plánů upustila a četla najednou něco jiného. Proto je teď dělám jenom občas, a zrovna na březen jsem na jednu takovou výzvu dostala chuť.
V lednu a únoru jsem se totiž hrozně rozečetla (devět knih každý měsíc) a asi jsem si dokázala nějak lépe a efektivněji organizovat čas (sama jsem v šoku, věřte mi), protože práce, školy a celkově povinností rozhodně nebylo málo. Rozhodla jsem se, že by bylo fajn tuhle vlnu udržet. Blíží se mi státnice, ale přesto si dávám záležet, abych si na svůj největší koníček - tedy knihy, čtení a s tím související blog - ten volný čas udržela. Výzva mi s tím jistě pomůže, proto jsem při její tvorbě vůbec nešetřila.
Takže, co jsem si na březen nachystala?
Celkem je to třináct knih, ale nebojte, byť je to hodně, nezbláznila jsem se. Něco jsou totiž vysloveně jednohubky a něco jsem rozečetla v předchozích měsících.
Prvním adeptem na přečtení byla Diamantová holubice, kterou už mám za sebou a sepisuji recenzi :) Pokračovala jsem Smrtí krásných srnců, kterou jste zvládla přečíst celou včera. Nyní jsem u třetí knížky, a sice u Krávy nebeské, která je dost vtipná a podržte se, i trochu oduševnělá, což mě mile překvapilo.
Pokračovat budu recenzním výtiskem od Ledy, Zlem od Bena Sanderse, a dál zatím nevím. Na hromádce mám březnového vítěze naše čtenářského klubu My čteme - Hobita, dále rozečtený druhý díl Harryho Pottera, který bych už ráda sfoukla a také další dva díly série Letopisy Narnie. I tyhle dvě knížečky jsou jednohubky na jeden, dva dny, takže to asi půjde rychle.
Mezi dalšími plánovanými knihami je můj první Hartl, také tam mám obligátního Robina Cooka a ráda bych se pustila do V lese visí anděl. Knihu mám doma hodně dlouho a k přečtení mě hodně popostrčila Hanička, která na knihu nedávno napsala recenzi (koukněte sem). Výběr uzavírá jedna z mých nasyslených odeonek, které se snažím postupně "likvidovat", a Merleho Smrt je mým řemeslem.
Jestli to stihnu, to absolutně netuším, ale moc mě to netrápí. Budu se zkrátka pokoušet zvládnout toho co nejvíce a uvidíme. Navíc tu máme můj setrvalý cíl přečíst sto stran denně, jehož plnění je tento měsíc fakt zábavné, protože jsem prvních pár dnů nečetla vůbec, takže teď doháním :)
Tak, toliko k mým březnovým čtecím plánům. Jaké máte Vy? Která kniha Vám tento měsíc neunikne? A co právě čtete a jak Vás to baví? :)
Těším se na Vaše milé komentáře, vždy mi rozzáříte den, když si je čtu :)
Mějte se úžasně!
K

21 komentářů :

  1. Mas tam krasne prostridane zanry, takze se ti bude cist jedna radost :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš naprostou pravdu, Luci! Koukám u Tebe, jak svištíš s tou Gabaldonovou, úplně jsi mě nakazila a nevím nevím, zda něco z březnových plánů nevyměním za Cizinku :)

      Vymazat
  2. No páni, to je hromádka. Já si čtecí plány nedělám, ale protože mám kupu recenzáků, tak je vlastně mám taky. Z tvého komínku na mě čeká Zlo, V lese visí anděl a Smrt je mým řemeslem. Zla se trochu obávám, nevím, jestli jsem trošku při výběru nešlápla vedle. Asi jsem trošku přehlédla tu mafii. Myslela jsem, že jde spíš o thriller než akční krimi. Tak vůbec nevím, jak mi sedne :)
    Ať je březen úspěšný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už teď také ne, ale v březnu se mi nějak chtělo. Jenže samozřejmě, už dorazil nový recenzák, takže se plány trochu pozmění :)
      Zlo jsem rozečetla včera a nevypadá to úplně špatně. Já to právě kvůli té Mafii chtěla, anotace mi připomněla Kmotra. Ale je to tak nějak mezi a zatím nejsem úplně ohromená, nicméně to neodsuzuji, uvidím :)

      Vymazat
  3. Krásné plány ♥ Já si našla novou práci, takže se budu muset naučit správně rozvrhnout čas, momentálně mi to tedy vůbec nejde a tento týden pouze přijdu domu a jsem hotová, včera jsem přečetla asi 20 stránek a odpadla :D Mám tedy cíl na dnešek: Sepsat recenzi na Sůl moře (haha) a přečíst pár stránek z La Loby.
    Do konce měsíce chci tuto určitě dokončit, pak také dočíst Opatství a určitě dojde i na Toskánské věže, Všichni jsme utkáni z hvězd a Spalovače mrtvol, což jsou recenzáky :) Pokud se mi do konce měsíce toto podaří a k tomu dokončit bakalářku (dobrá na tu si dávám čas do konce dubna), sepsat pár článků a nepadnout v práci - budu nejspokojenější člověk na světě :D
    Měj se krásně a ať se s výzvou daří, obzvláště se těším na tvé dojmy z V lese visí anděl, nevím proč, ale mám takový pocit, že ti to úplně nesedne, možná se ale naprosto pletu (to doufám) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si to brzo sedne a Ty najedeš na nějaký vyhovující režim. Já začátek března taky vůbec nedala ;) Držím palce s Tvými plány. A s tou bakalářkou. Úplně mě děsí, jakým kvapem se to blíží, ale snad to stihneme v pohodě :)
      Měj se hezky, Hani!

      Vymazat
  4. Tak to ti rozhodně budu držet palce, protože máš před sebou pěkný úkol. Asi bych si taky potřebovala lépe rozložit čas, abych toho víc stihla, ale... já jsem prostě já. A jak si řekla, mě by tyhle výzvy akorát tak stresovaly, takže tobě budu fandit, ale sama budu spíš pasivní účastník :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Lory! Já se tím nijak nenervuju, prostě uvidím, jak to půjde a osobně si nemyslím, že to zvládnu všechno. Ale zkusím to :) Každý si musí jet podle svého, a pokud jsi spokojená... proč něco měnit? měj se moc hezky ♥

      Vymazat
  5. Z tvého plánu mám za sebou Malý pražský erotikon, který se mi sice dost líbil (ale ne na tolik jako Hartlova prvotina). A v loňském roce jsem si konečně přečetla Hobita. Přeji tedy hodně štěstí ve výzvě a držím palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Moni, na Hartla se těším a doufám, že mě nadchne tak, abych si od něj chtěla pořídit i další knížky :) měj se pěkně ♥

      Vymazat
  6. Vždy, keď k tebe zavítam tak ostávam úplne šokovaná! :D Či už s počtu prírastkov, alebo teraz, s počtu kníh, ktoré máš v pláne si prečítať. 13! Páni, ja ostanem asi najviac na čísle štyri, opäť :D Ale chcela by som za tento mesiac prečítať toho viac, keďže je ten mesiac kníh :) No uvidím.
    Z tvojich plánov ma najviac zaujala Kráva nebeská, pretože som na ňu čítala už nejednu recenziu a vážne ma láka. Tak teda príjemné čítanie, nech sa ti plány vydaria ;) Maj sa krásne a teším sa na recenzie♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak držím palce se čtením, Mony, a uvidíme, jakým fiaskem skončí tohle moje výzvování :D Jinak Krávu nebeskou doporučuji, je to milé oddechové čtení, ale žádná extra pecka, tak to chce nemít přehnaná očekávání :) Měj se krásně! ♥

      Vymazat
  7. Vůbec nechápu, kde bereš čas na tolik knížek (i když jsou některé tenčí)! :D Jak psala Hanka, přijdu z práce a kolikrát padnu, sotva přečtu pět stránek z knížky, na kterou jsem se celý den těšila a druhý den to samé a o víkendu mám pocit, že to zase všechno musím dohnat :D a do toho všeho ještě škola... :D
    Každopádně opravdu pestrý výběr knížek, několik z nich bych si také ráda přečetla (Hobita, Krávu nebeskou, Harryho v originále...)
    Krásné čtení přeji! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D No takhle, já mám teda školu + dvě práce (part time), a musím říct, že nejvíc času jsem ušetřila prostě a jednoduše na zírání do hlubin do internetu. Fakt si poslední týdny hlídám, co na počítači čtu a jak dlouho a přistihuju se při tom, že instagram dokážu zkontrolovat nespočetněkrát. Tak se to snažím omezovat a nahrazuju to čtením a ono to kupodivu někde je vidět. Na druhou stranu ale naprosto chápu to "přijdu a padnu", já to tak v minulosti taky měla a myslím, že v budoucnu to zas přijde.
      Držím palce, ať je na knížky co nejvíce času a energie a ať se k těm, které bys chtěla přečíst, dostaneš co nejdříve :)
      Měj se hezky a užívej jaro :)) ♥

      Vymazat
  8. Teda, to je pořádný plán! Držím ti palce, abys všechno přečetla a hlavně, aby se ti to líbilo! :) Já právě čtu třetí díl série Píseň ledu a ohně - Bouře mečů. Začala jsem teprve včera, takže se to teprve rozjíždí. Kniha má přes 1000 stran, tak jsem zvědavá. Tímto tempem ji dočtu tak ke konci měsíce, protože mám moc učení, což mě strašně štve -_-

    http://katiehoral.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak držím palce, ať je času na čtení co nejvíce! :) Mě zatím výzva celkem ujíždí pod rukama, protože jsem se hrozně zasekla se Zlem, které se nečte moc dobře... Tak uvidíme, jak to celé dopadne. Krásný den přeji :)

      Vymazat
  9. Páni! Vážně ti přeju, abys je všechny stihla přečíst a hlavně si je užila :) Já se snažím přečíst každý měsíc aspoň deset knih, ale už v únoru se mi to nepovedlo a jak se znám, půjde to se mnou od desíti k pěti :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale né, Kristý, od desíti k pěti určitě ne :) Ale já v březnu také stihla méně, než jsem chtěla, budu ráda, pokud zítra dotáhnu osmou knížku :) A výzva vyšla tak napůl :)

      Vymazat
  10. Hobita jsem zkousela a mam z nej nevim proc blbej pocit a nedocetla jsem :( Harry ma top obalku <3 Pekna naloz knizek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ne každému to sedne :) Já se na něj zase tak těšila, až jsem ho nestihla :D A tahle HP série je boží, jsem do těch obálek normálně zamilovaná :)) Díky za komentář, měj se hezky!

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates