NETRADIČNÍ VÝZVA | Dubnové dočítání

Ahoj, moji milí :)
Zdravím Vás u nového článku a už teď tuším, že těmi svými ambiciózními plány pobavím nejen sebe, ale i Vás. Vymyslela jsem si na sebe totiž skvělou (a nesplnitelnou) výzvu, přesto ale doufám, že toho stihnu přečíst co nejvíce a že se v tomto směru někam posunu... V dubnu bych totiž své čtení ráda vedla v duchu dočítání sérií.
Mám ve své knihovně spoustu knih, které jsou součástí nějaké série, a pořízení dalších dílů závisí na tom, jak se mi dané tituly budou líbit. A protože už mě to opravdu štve, jak s tím pořád otálím, rozhodla jsem se, že se musím konečně hecnout. V dubnu to asi všechno nedám, ale ráda bych to zvládla alespoň za duben a květen, tak uvidíme. Co jsem si nachystala? Je to celkem sedm kousků...
1. Pomsta a rozbřesk ➺ Růže a dýka
Na konci loňského roku jsem na Pomstu a rozbřesk viděla všude samá skvělá hodnocení, což mě samozřejmě nalákalo. Kniha mi přibyla do knihovny a pak se začala objevovat hodnocení o poznání negativnější. Samozřejmě, že mě to trochu odradilo, ale to, že teď vychází druhý díl, mě zase namotivovalo se do toho pořádně pustit.
2. Krycí jméno Verity ➺ Rose pod palbou
Verity mi tu leží už neuvěřitelně dlouho, což mě mrzí. Nevím, nakolik Rose pod palbou na toto navazuje, ale to nic nemění na tom, že chci nejdříve dát šanci této knize. Zrovna nedávno jsem po dlouhé době narazila na nový článek, a byl velmi pochvalný, takže věřím, že se mohu těšit.
3. Červená lucerna ➺ Výkupné pro krále
Masterton, to je velmi komplikovaná kapitola mého čtenářského života. Bílé kosti jsou prostě top top top, tu knihu jsem si zamilovala. Rozbití andělé jsou také skvělí, ale už to není úplně ono. Červenou lucernu jsem pouze rozečetla, ale absolutně mě nezaujala. tahle série podle mě jde opravdu hodně dolů, jenže moje zvědavost je silnější než já.. ráda bych Výkupné pro krále přeci jen zkusila, proto se nejprve musím prokousat Lucernou. Třeba mě nakonec překvapí.
4. Cizinka ➺ Vážka v jantaru
Obří rest. Cizinku mám doma už rok a když vidím, jak ji všichni milují. Dvakrát jsem ji rozečetla (jen pár stránek) a ani jednou mě nedokázala na těch prvních řádcích úplně oslovit. Vím ale, že téhle knize musím dát šanci na více stranách. Tak snad už brzy, koukám po ní poslední dobou mlsněji než obyvkle, tak bych řekla, že se její čas konečně blíží :)
5. Hedvábník ➺ Ve službách zla
Z této série jsem četla jen první díl a s potěšením slýchám názory, že je to s každou další knihou lepší. Díky tomu jsem samozřejmě moc zvědavá, zda tomu tak opravdu bude, a ráda bych se na Hedvábníka vrhla co nejrychleji. Navíc už i třetí díl je v paperbacku, takže zkompletování série nic nebrání.
6. Neviditelný strážce ➺ Dědictví kostí, Oběť bouři
Od téhle trilogie si toho slibuju hrozně moc a doufám, že mě nezklame. V češtině už vyšla kompletně, takže je načase pustit se do prvního dílu a zjistit, zda to za to stojí.
7. Dobře se dívej ➺ Oběť
Od Jamese Carola se mi moc líbily Polámané panenky, ale druhý díl má pro mě podobný problém jako některé zde již představované knihy: autor mě na začátku příběhu nedokázal zaujmout. Musím tomu ale dát větší prostor, protože si druhý díl určitě přečíst chci a věřím, že mě to naláká i na ten třetí - Oběť už vyšla i u nás, takže další důvod pro rychlé napravení restu!
Je to pěkná hromádka, takže je asi jasné, že mé zcestné plány zvládnout tohle všechno v dubnu jsou fakt na hlavu :) Navíc se mi tu už samozřejmě nahromadila spousta dalších knih, na které bych se nejraději vrhla okamžitě... Mám zkrátka co na práci!
Na jaké knihy se v nejbližší době chystáte Vy? A máte také nějaké podobné "sériové" resty, které byste rádi napravili? A už jste četli nějakou z knih, na které se já teprve chystám? Čím podle Vás mám začít, co je nejlepší? :) 
Budu se moc těšit na všechny Vaše komentáře!
Mějte se báječně,
K

20 komentářů :

  1. Pomstu, Verity a Hedvábníka jsem četla a všechny moc doporučuji. U Verity jsem dokonce brečela, a to se mi často nestává! ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Z tohoto výčtu mám jen Verity a Rose, oboje ve čtečce, ale ráda bych se k nim brzy dostala. Tobě přeji ať tuto svoji výzvu brzy zdoláš a držím palce .-)
    Měj se pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať se nám oběma líbí :) Díky a měj se krásně, Moni :)

      Vymazat
  3. Moc pěkný pestrý výběr :) Tak ať se daří výzvu zdolat co nejlépe :)

    OdpovědětVymazat
  4. S Cizinkou jsem tě asi pěkně štvala co 😉
    Já se teď pustila do Třetí stříbrné knihy snů a Učedníka 2. A co se týče sérií, lepší nemluvit. Mám přes 90 rozečtených sérií... 😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Devadesát? DEVADESÁT? Cože?! To je teda číslo :D A s tou Cizinkou jsi mě hlavně hodně motivovala, mám na ní díky Tobě děsnou chuť :)

      Vymazat
    2. To je dobře, budu doufat, že budeš taky nadšená :-) A ano, to šílené číslo platí. Mám dokonce seznam na blogu, abych se v tom neztratila :-D

      Vymazat
    3. Taky doufám! A držím palce s likvidací devadesátky! :))

      Vymazat
  5. parádní výběr, Kristý. Mám na svém seznamu obdobné knihy jako ty :) Moc díky za rozšíření obzorů, vůbec jsem nevěděla, že už od Carola vyšlo něco dalšího, takže se na druhý díl musím taky vrhnout co nejdříve. Zrovna nedávno jsem na něj dostala chuť, ale kupička recenzních restů ji zase přebila. V nejbližších dnech se určitě chystám na Jákobovy barvy a tuším, že nebude trvat dlouho a dorazí Znesvětitel, ty mají jako recenzáky samozřejmě přednost. Včera jsem se pustila do Zibury a to je fakt vtipné a zvolila jsem si to na čtení v nejlepší možný čas - krátké kapitoly, neplynulý děj - to je přesně to, co v tomhle období potřebuji :)
    Další plány nemám, bůhví, jestli stihnu tyhle tři :D
    měj se krásně a ať se daří výzvu plnit, moc mě zajímá tvůj názor prakticky na každou ze zmiňovaných knih ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Hani :) Jsem ráda, že jsem mohla Tvé obzory rozšířit, to se často nestává :) Jsem docela zvědavá, jak to zvládnu. Taky u mě mají samozřejmě přednost recenzní výtisky a navíc mi to čtení teď nějak vůbec nejde - trávím nad tím dost času, ale stránky neubývají. Jákobovy barvy jsou nádherné - těžké čtení, ale nádherné, můžeš se těšit!
      A na Ziburu jsem moc zvědavá, pořád o něm přemýšlím - Tvůj názor asi rozhodne. Měj se krásně a drž se :)

      Vymazat
  6. Pěkné plány, tak Ti přeji, aby vyšly :-) Já si radši plány nedělám, čtu knihy podle nálady a chuti a ty se mění každým okamžikem :D Ale na druhou stranu si zase říkám, že bych měla aspoň pevně stanovený cíl, jenže já jsem v tomto tak necílevědomá, navíc mě nebaví, když se musím do něčeho nutit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Marcel :) Já to mám podobně, ale občas je fajn sebe sama trochu popostrčit :) Měj se krásně!

      Vymazat
  7. Na ty moje sériové resty se koukám v knihovně už dlouho :) ale čekám u každé knihy na tu správnou a neodolatelnou chuť na ni, takže v tomto směru na sebe moc netlačím :) Každopádně přeji příjemné čtení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj problém je ten, že mám na všechny zde zmíněné knihy neodolatelnou chuť, ale toho času je nějak málo :)) Moc díky za komentář a měj se krásně!

      Vymazat
  8. Mohu jen říct, že držím palce. Vybrala sis samé tlusté knihy, ale já věřím, že je hravě zvládneš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Magdi, zatím nestíhám nestačím, ale to se poddá :) měj se pěkně!

      Vymazat
  9. Já mám takových sériových restů, že je ani nechci raději počítat! Žádnou ze zmiňovaných knih jsem nečetla, ale mám doma Bílé kosti a jsem na ně zvědavá.
    Držím ti palce, ať knih přečteš co nejvíce! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Káťo, a jsem vážně ráda, že v tom nejsem sama! :) Jinak Bílé kosti jsou vážně skvělé, máš se nač těšit :) Měj se moc hezky :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates