MĚSÍČNÍ VÝZVA | Květen 2016

Krásný den Vám všem! 
Vítám Vás u dalšího každoměsíčního článku, pro tento měsíc posledního. Máme za sebou Přírůstky i Přečteno, zbývá nám tedy už jen Měsíční výzva.
 Jak o mně moji čtenáři vědí, vždy si ji naplánuji megalomansky a nikdy ji pak celou nesplním. Ale upřímně, pro mě výzva nefunguje jako předsevzetí přečíst všechny vybrané knihy, ale jako inspirace. Zkrátka každý měsíc vyberu ty tituly, na které mám v daný moment chuť a které bych ráda přelouskala. Jsem realista a vím, že s tím množstvím povinností, které mám, těžko přečtu za měsíc 15 knih. Ale stejně ráda sním a plánuji, byť se někdy stane, že v půlce měsíce zjistím, že na polovinu vybraných knih už náladu nemám, takže stejně čtu něco jiného. A doufám, že výzva funguje podobně i pro Vás – jako inspirace. Že Vám připomenu některé tituly, které na Vás třeba už dlouho čekají připravené v knihovně. Nebo Vám ukážu, na co se chystám a Vy mi řeknete svůj názor, protože jste knížku už četli. Takže prosím, berte moje praštěné výzvy s rezervou ;)
Co jsem si tedy na květen připravila? Jde celkem o jedenáct titulů, v nichž klasicky převažují thrillery a různé detektivky. Hned 1. května jsem dočetla Rozbité anděly od Grahama Mastertona, a bohužel si asi zatím poslední díl série, Červenou lucernu, nebudu schopná šetřit. Do květnové výzvy jsem ho tedy zařadila. Dále se co nejdříve chystám na docela žhavou novinku – Dokonalého cizince, na kterého slyším spoustu chvály, takže jsem velice zvědavá. Také už bych si ráda přečetla Hedvábníka, který se mi doma povaluje velice dlouho a vzhledem k tomu, že vyšel třetí díl série, mohu si ho přestat šetřit. Těším se také na druhou povídkovou sbírku od Deavera – Vrahem může být kdokoliv. Psala jsem Vám o ní už v Přírůstcích, prý překonává Panoptikum, které se mi líbilo moc, takže jsem napnutá, s čím Deaver přijde. 
Tento měsíc jsem také ukořistila paperback nové knihy ze série o oddělení Q od Adlera-Olsena, Nesmírného. Samozřejmě, že i na toho se chystám. A se sériemi pořád nekončíme, jelikož nachystaný mám i druhý díl série o Jeffersonu Winterovi od Jamese Carola, titul Dobře se dívej. Napínavější část mého výběru pak doplňuje Nákaza od Robina Cooka (se kterým už opravdu musím začít!) a Dívka v pavoučí síti od Davida Lagercrantze. 
Na závěr jsem si připravila pár knížek, které z žánru detektivek vybočují. Jednak bych si ráda přečetla slaďárnu Zůstaň – květen je na tyhle ťuťu ňuňu příběhy jako dělaný. Protože bych si brzy ráda pořídila poslední u nás vydanou knihu od Liane Moriarty, Zamilovanou hypnotizérku, je taky na místě konečně přečíst Sedmilhářky. Ty jsem si kupovala už opravdu dávno a je ostuda, že jsem je pořád ještě nepřečetla. 
Chystám se také na druhý díl Aristokratky, kterého se opravdu nemohu dočkat, ale zároveň mě mrzí, že není žádný třetí, čtvrtý, pátý… V budoucnu se alespoň chystám na Bočkův Deník kastelána, což je kniha Aristokratce značně nepodobná, ale já jsem si autora zkrátka oblíbila a ráda si od něj přečtu cokoliv.
Tak, to jsem Vás pěkně zahltila jmény a tituly, viďte? Povězte mi, máte na květen nějaký plán, co chcete přečíst? Nebo třeba i jen jednu knihu, o které stoprocentně víte, že si ji přečtete? A máte zkušenosti s některými knihami, které zde uvádím já? Jak se Vám líbily / nelíbily? Budu moc ráda, když svůj názor vyjádříte v komentářích :)

Mějte se báječně,
K

Každé pondělí: Právě čtu
Každou středu: Knižní tip
Každý pátek: Recenze
Každou neděli: Speciální článek
Každý měsíc: PřírůstkyPřečteno a Měsíční výzva

The Book Talk Blog na Google+
The Book Talk Blog na Facebooku
The Book Talk Blog na Twitteru
The Book Talk Blog na Databázi knih
The Book Talk Blog na Goodreads

16 komentářů :

  1. No, tituly jsou to pěkné. Já ti budu přát, aby se ti všechny knihy, které tento měsíc přečteš, líbily!

    Krásné odpoledne přeju. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Katko, a nápodobně! Ať je máj vydařený, a nejen knižně :) Měj se krásně :)

      Vymazat
  2. :) Ahoj Kristý! Dokonalý cizinec mi včera přišel a já nemohu spustit oči z té dokonalé obálky☺. Sedmilhářky bych si chtěla strašně moc přečíst, doufám, že se k nim někdy dostanu (budu se těšit n recenzi☺). Držím ti palce v plnění tvého plánu :).

    Měj se moc hezky, Mimozemšťanka
    Právě na blogu probíhá giveaway o dvě knihy, budu moc ráda, když se zapojíš i ty! :) www.my-ideallife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji za milý komentář :) Dokonalý cizinec má opravdu neuvěřitelně povedenou obálku, vždy mě potěší, když je kniha přebal nápaditý :) Mimochodem, právě Cizince už mám rozečteného a zatím je to takové... zajímavé, zatím jsem zcela bez názoru :) Snad se k Sedmilhářkám brzy dostaneš, nevím, zda jsi četla i jiné knihy od autorky, ale Manželovo tajemství a Na co Alice zapomněla jsou docela podařené knížky, doporučuji :)
      Do giveaway se plánuji zapojit, děkuji za pozvání :)
      Přeji Ti krásný večer! :)

      Vymazat
  3. Samé pěkné knihy :-)
    Přeji krásný sluníčkový víkend :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné plány! :)
    Ze série Milénium mám doma první dva díly a jaksi jsem se k nim ještě nedostala... ani k jednomu :/ Mám ale to první vydání, protože tady to barevné se mi vůbec nelíbí :/
    Dokonalý cizinec je ne mém wishlistu tak jsem zvědavá, jak se ti bude líbit :)
    Přeji pěkné čtení! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, recenze na Dokonalého cizince bude teď v pátek, ale můžu doporučit, je to pěkné čtení :) Jinak tahle edice Milénia se mi také nelíbí, ale bohužel Dívka v pavoučí síti není v jiném provedení k dostání. Milénie od Larssona mám naštěstí také ještě v tom starém provedení :) A srdečně Ti tu trilogii doporučuji, já před lety zhltala všechny tři díly snad za deset dní, jak mě to pohltilo. Určitě nebudeš litovat :) Měj se krásně!

      Vymazat
  5. Zajímavé tituly. :) Dokonalého cizince jsem si zrovna přinesla z knihovny. A Sedmilhářky už mám přečtené, teď mě čeká Zamilovaná hypnotizérka. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokonalého cizince už mám přečteného, recenze bude v pátek, ale mohu doporučit, je to hezké čtení :) Nad Zamilovanou hypnotizérkou stále váhám, zda pořídit nebo nepořídit... Slyším rozporuplné ohlasy, tak vyčkávám. Snad se Ti bude líbit, budu zvědavá na Tvoji recenzi :)
      Moc děkuji za komentář, měj se krásně :)

      Vymazat
  6. Ahoj Kristý, omlouvám se za delší odmlku, jak v komentování, tak v odpovídání na komentáře, ale byla jsem mimo...Výzva je řádně megalomanská a to je móóóc dobře - o to víc inspirace pro mě!
    Tak kde začít? No - tenhle měsíc se rozhodně chystám na prvního Mastertona. Dále mám připravené nějaké klasiky a určitě vyberu ještě něco z mých dubnových přírůstků.
    Z Tvého výběru: do nějakého Deavera už bych se fakt měla pustit, stejně tak jsem pořád nepřečetla ještě ani sérii Milénium...Volání kukačky jsem četla hned jak u nás vyšlo, kdežto k Hedvábníkovi jsem se, stejně jako Ty, ještě nedostala. Dalším mým restem je Moriarty - mám od ní doma Manželovo tajemství a to taky už ostudně dlouho. No zkrátka je toho moc. Nevím, kde začít :D
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, moc děkuji za krásný komentář. Máš pravdu v tom, že těch knih je fakt strašné kvantum, čtu jak o závod a furt se mi to kupí :) Ale zaplaťbůh za to :)
      Jsem strašně ráda, že se chystáš na Mastertona a jsem opravdu zvědavá, co na něj řekneš. Taky se těším na další dojmy z klasiky, budu se muset inspirovat a přes léto tyto resty trochu dohnat, jsem fakt ostuda.
      A Milénium srdečně doporučuji, jak píšu v komentářích výše, já před lety slupla celou trilogii za nějakých deset dní, byla jsem tím totálně pohlcená. Larsson byl neskutečný spisovatel, knihy se Ti určitě budou líbit :)
      Měj se nádherně a čtení zdar! :))

      Vymazat
  7. Super inspirace! Ani jednu knihu jsem zatím nečetla, ale už delší dobu pokukuji po Sedmilhářkách :D
    Jinak já na květen plánuju přečíst 2.pokračování Skleněného trůnu. Pak plánuju dočíst Nebe je všude a Girl online.
    Pak by se mi hodilo dočíst rok a půl rozečtenou Alianci :D a dočíst serii Pokrevní pouta (jsem v půlce serie, skoro nakonci-a skoro nakonci tý knihy v skoro na konci :D)
    Tak ti přeju, ať se ti podaří přečíst co nejvíc! :)
    DENYII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář a přeji hodně štěstí s květnovým čtením! :) Dočítání sérií je vždy výzva, zvlášť když toho člověk nakousne více a pak neví, kam dřív skočit :) Tak ať se Ti daří :) Měj se hezky :)

      Vymazat
  8. Samé skvělé kousky :) Přeji krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, moc Ti děkuji a přeji, ať si i Ty květnové čtení užiješ :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates