MĚSÍČNÍ VÝZVA | Prosinec 2016

Ahoj, přátelé!
Vítejte u nového článku. Někteří z Vás možná ví, že jsem dříve dělala měsíční výzvy docela dost, pak to ustalo a pak jsem se k nim pokusila vrátit, ale nezadařilo se. Prosinec mi přijde jako fajn příležitost pro novou měsíční výzvu, přeci jen bude toho volného času trochu víc (doufám!). Tak se pojďme podívat, jakým titulům bych se ráda podívala na zoubek 😊
Dopředu avizuji, že po utrpení s knihou Po otřesech jsem vybírala tituly, od kterých očekávám buď nenáročné klidné čtení anebo napínavé thrillery. Výzvovou hromádku pak ještě doplňuje vánoční čtení, kterého bych ráda zvládla co nejvíce, ale uvidíme, jak to půjde.
Trochu plytkou romantickou literaturu tu zastupuje Nicholas Sparks a jeho To nejlepší z nás, kniha, kterou jsem dostala už v létě od babičky a ke které jsem se stále ještě nedostala. Společnost jí dělá Báječný krámek s čokoládou, od kterého si slibuji pořádně sladké čtení, které bude vyvolávat touhu po čokoládě. Vzhledem k tomu, že budou svátky, ani si to mlsání nebudu muset vyčítat.
Z napínavějšího žánru tu máme Deník mého stínu - téhle knihy bylo svého času všude plno a teď ji znovu začínám vídat a přijde mi, že se dost líbí. Já ji pořizovala někdy na podzim a už se těším, až se do ní pustím. Druhým zástupcem napětí je Nehoda od C. L. Taylor, kterou jsem dostala k recenzi od Domina a na kterou jsem moc zvědavá. Na autorčinu knihu Lež jsem slyšela spoustu chvály, tak doufám, že mě ani tento titul nezklame.
A z vánočních knížek tu máme Dárek z pravé lásky, který jste už mohli potkat v mých vánočních tipech a který si dávkuji po jedné povídce za dva dny. Do vánoční atmosféry ideální. Již před pár týdny jsem trošinku nakousla The Christmas Party, romantickou knížku od Carole Matthews, ale nedostala jsem se příliš daleko. V prosinci bych to ráda napravila, protože knížka vypadá úžasně čtivě a pohodově. Vánoční výběr pak uzavírá sbírka povídek od Charlese Dickense s názvem Christmas Books. O té jsem dopředu avizovala, že ji ani neplánuji celou přečíst, ale spíše ji po kousíčkách "ochutnávat".
Co na můj výběr říkáte? Je něco, co třeba plánujete číst v prosinci také? A jaké jsou Vaše čtecí plány na poslední měsíc v roce? Jakému titulu o Vánocích určitě neodoláte? 
Budu se moc těšit na Vaše komentáře, mějte se báječně 😍
K

14 komentářů :

  1. Jóóó...měsíční výzva :D Ty víš, jak jsem na tyhle články ulítlá, sama vlastně ani nevím proč, možná to bude tím, že já mám prostě obecně ráda články, kde je hodně knížek, kterými se můžu kochat a čerpat inspiraci :)
    Tohle sladké čtení ti trochu závidím, já doma podobné kousky vůbec nemám...Myslím, že už jsme se někde bavily, jaké jsou mé plány, tak to tady nebudu znovu vypisovat :) Těším se na všechno a jsem moc zvědavá, jak se nám v prosinci povede :)
    Měj se krásně ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já vím, jak moc je máš ráda. Ale znovu se mi potvrdilo, že to nemá mnoho smyslu... Já prostě nedokážu číst podle plánu. Zároveň ale nedokážu vybrat třeba jen dva nebo tři tituly, které bych pak spontánně doplnila dalšími. Začarovaný kruh. Takže další měsíční výzva bude zase až za čas :)) Měj se nádherně!

      Vymazat
  2. Držím palce, ať toho do konce roku stihneš co nejvíce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, nakonec jsem zvládla sedm knih - sice ne z výzvy, ale to je úplně jedno :)

      Vymazat
  3. Budu ti fandit, já sama se na knižní i jiné výzvy momentálně vůbec necítím. Z tvého výběru jsem zatím nečetla nic, ale docela ráda bych se podívala na zoubek Dárku z pravé lásky :)

    Lory Humble × TICHÝ ODPOR

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lory, tak zrovna ten jsem rozečetla a nedočetla... Pro mě dost plytké, takové nepřirozeně napsané, zkrátka zklamání :( Ta jestli se k ní někdy dostaneš Ty, budu zvědavá, co řekneš. Měj se moc pěkně!

      Vymazat
  4. Krásné knihy! :)
    Z Tvého výběru jsem četla jen Deník mého stínu a není to sice špatné čtení, ale rozhodně se v tomto žánru (co se týče zapůsobení) najdou lepší :/
    Měj se krásně a užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím s Tebou souhlasit. Líbil se mi styl psaní i námět, ale zpracování úplně světové nebylo. Přesto bych tuhle knihu ostatním s klidným svědomím doporučila :)

      Vymazat
  5. Skvělé plány, držím Ti všechny palce, abys vše přečetla :) Dárek z pravé lásky mám také v plánu, tak snad se nám bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dárek z pravé lásky jsem nebyla schopná dočíst, vůbec mě to nezaujalo bohužel.. Co Ty, dostala ses k němu? A co na něj říkáš?

      Vymazat
  6. Skvělý výběr :) Držím palce, ať to vyjde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, děkuji. Nakonec jsem v prosinci zvládla sedm knih, ale jen dvě z této výzvy. Ale to nevadí, časem dojde i na tyto krásky. Jak se v prosinci dařilo Tobě?

      Vymazat
  7. Nehodu jsem včera dočetla a moc se mi líbila. Až napíšu recenzi, určitě si přečtu také tvou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se moc těším, co se u Tebe dočtu. Jsem ráda, že Tě Nehoda bavila - Hanka říká, že Lež je ještě lepší, takže si plánuji přečíst i tu :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates