PRÁVĚ ČTU | Klub zabijáků (Paul Finch)

Ano, je to tak, s novým rokem křísím i další rubriku, a sice moje oblíbené Právě čtu. Nevím, jak Vy, ale já mám u ostatních blogerů tyhle kratší a spontánní články moc ráda, takže doufám, že baví i Vás a že je na blogu uvítáte. Otázka pro Vás je u tohoto článku jasná - co právě teď čtete Vy a jak si to užíváte?
Já sama teď louskám senzační thriller Paula Finche Klub zabijáků, který na konci roku vydalo nakladatelství Domino. Tahle knížka je třetím dílem série o vyšetřovateli Marku Heckenburgovi, kterého čeští čtenáři znají z předchozích knih Stalkeři a Znesvětitel. Samozřejmě jsem obě četla, takže jsem věděla, na co se mám čtenářsky připravit - na spoustu akce, scény jako z filmu s Jasonem Stathamem, velké množství rvaček, honiček a pěkně drsných výjevů. Autor se toho zkrátka vůbec nebojí, a dělá dobře. Umí výborně pracovat s dynamikou jednotlivých událostí, vyprávění má neskutečný spád a knížka Vám proto utíká jako nic. Finch je pro mě v tomto směru naprosto jedinečný autor a moc mě baví. 
Zaznamenala jsem, že samotná zápletka je některým čtenářům trnem v oku, vrací se totiž k prvnímu případu řešenému ve Stalkerech... Uvidíme. Já si zhodnocení toho, zda autor pouze ždímá již využité téma, nebo zda má co nového říci, ponechám do plnohodnotné recenze. Teď už totiž musím jít zase číst, tak napínavé to je 😊

6 komentářů :

  1. Já toho mám teď rozečteného víc. :D Hordubala, pak dvě knížky na dějepisnou olympiádu, pořád tu dlouhou fanfikci na Harryho Pottera a učebnici Autoškoly. :D A poslouchám druhý díl Písně ledu a ohně. :)

    Ať se knížka líbí, těším se na recenzi. ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je ale rozmanitost :) Já už mám dočteno a o víkendu recenzi sepíšu :)

      Vymazat
  2. Už se nemůžu dočkat, až přijde na řadu, ale fakt bohužel nevím, kdy to bude...Ty jeho neskutečně vykreslené scény plné akce a napští mi už vážně chybí :) A jsem naopak ráda, že se vrací k neuzavřeným scénám ze Stalkerů, je ale pravda, že opravdu záleží, jak to pojme :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžeš se těšit, Hani, pro mě to byla naprosto senzační záležitost :) Věřím, že i Ty si to užiješ :) Měj se pěkně :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates