PŘÍRŮSTKY | Dědictví z loňského roku

Od prvního ledna jsem překopala spoustu rubrik a nakonec jsem se rozhodla, že proměním i tu přírůstkovou. Má to hned dva důvody: Tím prvním je jedno z mých knihomolských předsevzetí, totiž že budu méně nakupovat, a zatím se docela držím. Doufám proto, že se mi stane také to, že mi některý měsíc žádné nové knížky nepřibudou, ale pak by chyběl i článek, a to já jako člověk milující pravidelnost nedokážu překousnout. Navíc mi přijde, že to každoměsíční shrnutí, kde stále dokola opakuji ty samé fráze, nemůže nikoho příliš zajímat. Je to většinou dlouhý a poměrně jednotvárný článek. Proto mi pro přehlednost a zajímavost této rubriky přijde milejší mapovat přírůstky tak nějak průběžně.
Budu moc ráda, když mi do komentářů napíšete, zda jste některou z knížek už četli a jak se Vám případně líbila, nebo zda se na některou sami teprve chystáte. Taky mě potěší, když se někdo podělíte o názor na tvorbu Patrika Hartla či o Váš postoj k válečné literatuře. A klidně mi napište třeba i to, jak se máte, co právě čtete, nebo co chystáte na víkend 😍
Takže, pojďme se podívat na první letošní hromádku novinek. Jak avizuje název článku, jedná se o knížky, které jsem si objednala ještě v loňském roce, ale dorazily až teď v lednu. V rámci jedné spolupráce jsem loni dostala voucher na slevu u Martinusu, na konci prosince jsem toho tedy ještě na poslední chvíli využila a objednala jsem si celkem tři knížky. Pravda, původně jsem v objednávce měla Ztracenou vládkyni, ale ta se mezitím vyprodala, takže jsem ji byla nucená nahradit.
Nakonec ke mně tedy doputovaly tyto krásky:
Dopisy, které nikdo nečetl, na které mě nejvíce nalákala Šárka z Knižního ráje a u kterých doufám v silné a velice emotivní čtení. Jak víte, tématika druhé světové války je mi hodně blízká, takže se na Dopisy samozřejmě těším a věřím, že mě nezklamou. 
Prvok, Šampón, Tečka a Karel, to je velmi dobře známá kniha Patrika Hartla, kterého všichni tak zbožňují, až se ho snad trochu bojím. Jednu knihu už od něj doma mám, zatím jsem se k ní nedostala, ale tak nějak instinktivně si myslím, že mě autor osloví, a riskla jsem proto koupi dalšího titulu.
Příšery templetonské, protože kdo mě už nějakou chvíli sledujete, víte, jak hrozně moc mě zasáhly autorčiny Osudy a běsy. Na knihu i po více jak roce pořád často vzpomínám, dokonce už se chystám na re-reading, takže Příšery byly jako náhradnice Ztracené vládkyně poměrně jasnou volbou. Jediné, co mě mrzí je, že kniha dorazila trochu (nu, docela dost, abych byla upřímná) použitá - kdybych nevěřila, že něco takového není možné (aspoň doufám!), řekla bych snad, že už ji někdo přede mnou četl. Když jsem ji otevřela, nepraskala a nekřupala, je celá taková osahaná, na mnoha místech špinavá, má sražený hřbet, potrhaný a pomačkaný přebal. Nebudu lhát, tohle mě docela mrzelo. Ale nedá se nic dělat a nakonec jde hlavně o ten obsah 😊

20 komentářů :

  1. Jojo, Kristýnko, Dopisy se mi moc líbily, ale není to psychicky náročná kniha jako některé z této doby. Ovšem je krásná. Sice neupřednostňuju milostné romány, ale tento je skvělý. Patrika Hartla jsem zatím nezkoušela a musím se přiznat, že mě ani neláká. Ať se knihy líbí, měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, ale říkala jsem si, že se nemusím každou válečnou knihou psychicky rozložit. Věřím, že se mi Dopisy budou líbit. A na Hartla jsem sama zvědavá, jak mi sedne. Měj se moc hezky, děkuju za komentář :)

      Vymazat
  2. To je dobrý nápad, psát o přírůstcích průběžně. :) Těším se i na další příspěvky a hlavně ti přeji, aby se ti knížky líbily! :)

    Já jsem vyhrála poukázky do kanzelsbergra, už bych tam někdy měla vyrazit, mám doma 1100 korun jenom na knížky! :D Nejspíš si tam zajdu ve čtvrtek 1.2. (můžeme jít spolu, pokud se domluvíme na centrum města, muhehehe. :D)

    Měj se fajn! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Vlasti! A snad už se brzy domluvíme. A samozřejmě, že do knihkupectví s Tebou ráda vyrazím, to je jasná věc! Jen mi předtím budeš muset zabavit peněženku :D

      Vymazat
  3. Dopisy mě také lákají. :) Užij si čtení. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na Patrika Hartla se chystám už strašnou dobu budu to muset nějak zařídit.... Těším se na recenze snad to budou dobré knížky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě také, tak doufám, že se k němu v nejbližší době už konečně propracuji :) Měj se krásně :)

      Vymazat
  5. znam od videni akorat Dopisy, ty ostatni mi nic nerikaji :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Hartla mám ráda, četla jsem od něj Malý pražský erotikon a Okamžiky štěstí. Druhá jmenovaná je sice trochu slabší, ale Malý pražský erotikon je super! A Prvok, Šampón, Tečka a Karel bych si taky chtěla někdy přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Erotikon mám doma, tak ráda slyším, že se mám nač těšit :) Děkuji za komentář :)

      Vymazat
  7. Tak to jsem zvědavá, co řekneš na ty čtyři chlapíky z knihy od Harlta :-) Mě se docela líbila, ostatně jako další dvě Hartlovi knihy.
    A Dopisy, které nikdo nečetl mě také lakají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ráda slyším, Moni, že se Ti líbila :) Já už se do ní snad pustím brzy, tak pak porovnáme dojmy :) Měj se moc hezky :)

      Vymazat
  8. Tak ti budu držet palce, abys pak nemusela těch článků vydávat šest do měsíce :D i když mně by to vlastně nevadilo :) Přírůstky jsou to krásné, já mám Příšery doma už neskutečně dlouho, ale zatím na ně, bohužel, nedošlo. Tak snad brzy :)
    Já se zatím taky držím, pořídila jsem akorát Ohnivého muže od Hilla v antikvariátu a na cestě mám další knihu Jakuby Katalpy z databáze, protože mě její Doupě nadchlo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím se držím, Hani, tak uvidíme, jak to půjde dál :) Na Jakubu Katalpu mě lákáš, dám jí šanci! :) Měj se hezky :)

      Vymazat
  9. Dopisy, které nikdo nečetl jsou prý skvělé a už skoro k nesehnání. Budu se tedy těšit na recenzi, zda opravdu stojí za přečtení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu? Tak to mám ještě větší radost, že jsem je pořídila :) Snad na ně brzy dojde, recenzi pak samozřejmě dodám :) Měj se moc krásně, Marcelko :)

      Vymazat
  10. Dopisy jsou úžasné :-) Udělila jsem jim cenu Kniha roku 2017 a zároveň je zařadila mezi Veru TOP 5 knihy ever :)))) :))) Krásné čtení Kristý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Strašně ráda slyším takovéhle nadšení a těším se na knihu ještě víc - pokud je to možné! :) Děkuju Veru :)))

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates