KNIŽNÍ TIP | Probuzení bohové (Sylvain Neuvel)

Tak je to konečně tady! Od chvíle, kdy jsem loni v červenci po jednodenním čtecím maratonu zaklapla první díl série Akta Themis, který nesl název Spící obři, nemohla jsem se dočkat okamžiku, kdy se i k nám dostane díl druhý. Uběhlo to rychleji, než by mi bylo milé, a už je to tu, na 6. dubna je oznámeno vydání druhého dílu, který ponese název Probuzení bohové.
Jak je u napínavého čtení asi samozřejmostí, předchozí kniha končila pořádně znepokojivým cliffhangerem, takže i já stejně jako ostatní fanoušci série doufám, že se v pokračování dozvíme odpovědi alespoň na některé z otázek, které po dočtení Spících obrů vyvstaly v našich čtenářských myslích. A přirozeně už se také připravuji na ještě mučivější konec knihy, protože třetí díl by snad měl být závěrečný a Sylvain Neuvel si tak určitě bude chtít vybudovat základ pro nejlepší čtení celé série.

Budu moc ráda, pokud mi do komentářů napíšete, zda jste Spící obry četli, jestli jste byli podobně nadšení jako já a také zda se též tak moc těšíte na pokračování. A pokud se sérií ještě zkušenost nemáte, dejte mi vědět, zda vás alespoň láká, nebo jestli jde úplně mimo vás. Budu se těšit, jsem zvědavá, co mi povíte!😊

Rose Franklinová učinila v dětství ohromující objev – nalezla obří kovovou ruku, pohřbenou hluboko v zemi. Celou svou pozdější vědeckou kariéru věnovala Rose objasnění záhady s tímto artefaktem spjaté: Proč byly po celém světě zakopány části gigantického robota neznámého původu? Léta pátrání přinesla fascinující odpovědi – a ještě více otázek. A pak se zničehonic zhmotní další robot, mnohem větší a s mnohem ničivější silou. Když po něm začnou na zeměkouli přistávat další a další stroje, je jasné, že lidstvo čelí invazi z vesmíru. Rose a její tým budou muset přijít na to, v čem tkví podstata pokročilé mimozemské technologie, aby lidstvo mohlo vyhrát bitvu o to, komu připadne Země... a dokonce i hvězdy.
Obálka i anotace jsou převzaty z webu www.knizniklub.cz.

14 komentářů :

  1. Tak tahle série jde úplně mimo mě. Třeba mě na ni nalákáš recenzí tohoto dílu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji doporučuji kudy chodím, je to fakt vynikající čtení :)

      Vymazat
  2. ja se jeste nedostala ani k Spicim obrum :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Těším se docela dost. Po prvním dílu jsem sáhla víceméně náhodou, protože jsem měla čas před odjezdem vlaku a nudila jsem se v knihkupectví. Zaujala mě zvláštní obálka a najednou jsem seděla ve vlaku a četla :D Doufám, že druhá díl mě nezklame.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, já to taky vzala, sedla, četla a přečetla :D A věřím, že tohle bude jako Illuminae - ani druhý díl nezklame. Těším se moc! :)

      Vymazat
  4. Samozřejmě jsem je ještě nečetla, ale láká mě to, láká! ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Spici obri byli dokonali! Cetl jsem jednim dechem. Az dnes jsem zaregistroval pokračování asi pred deseti minutama a zitra jedu dlpro knihu. Neskonale jsem se na pokracovani těšil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že sdílíme takové nadšené dojmy! Ať se druhý díl líbí! :)

      Vymazat
  6. Tuhle sérii jsem zaznamenala už u zahraničních blogerů a po tvém vychválení prvního dílu okamžitě putovala na seznam k přečtení. Dokonce možná popustím uzdu a pořídím si ji na Světě knihy, ale nechci předbíhat :) Jediné, co mě trochu mrzí, je nezachování původních obálek. Ty české jsou sice moc hezké, ale ten originál je naprosto nepřekonatelný :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musíš se už do série pustit Hani 😊 A tedy musím říct, že se mi české obálky líbí fakt moc 😊

      Vymazat
  7. Spící obry jsem četla a byla jsem nadšena. Nebýt kamarádky, která přijela s tímto románem na návštěvu, vůbec bych o knize nevěděla. Pak se mi smála, když jsem jí během čtení psala, kam už jsem se v ději posunula a jak mě to či ono překvapilo. A zrovna dnes mi psala, že už má pokračování, brzy ho dočte a velmi ráda zapůjčí. Těším se moc, protože Spící obři byli skvělí a přečetla jsem je na jeden zátah, vůbec jsem se od toho nemohla odtrhnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Probuzení bohové jsou taktéž parádní, moc se těším na finále trilogie 💕

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates