KNIŽNÍ TIP | Temné říční proudy (Sharon J. Bolton)

Už za pár dní, 15. června, doputuje na pulty českých knihkupectví zbrusu nová kniha od oblíbené Sharon J. Bolton. Temné říční proudy jsou čtvrtým a posledním dílem série s Lacey Flintovou a protože jsem díky nakladatelství Domino měla příležitost přečíst si knížku už před vydáním, můžu vám rovnou říct - je to pecka.
Nechci se tu úplně rozpovídávat, protože za pár dní vyjde recenze, ale trochu nalákat vás musím. Autorka v nové knize naprosto neskutečným způsobem pracuje s motivem vody, zakomponování Temže do příběhu je fakt skvostné, děsivé a velmi nepříjemně temné.
Kdo fandíte zamotaným thrillerovým příběhům, jejichž autoři se místy trochu nechají unést, je pro vás S. J. Bolton skvělou volbou. Její psaní je čtivé a pro čtenáře návykové, samotné příběhy nápadité a plné zvratů. Jo, někdy je to šílené a trochu překombinované, ale stále jednoduše skvělé.
Za mě velké doporučení a připomenutí, že 15. června byste určitě měli vyrazit na nákup!
Celá recenze se zde objeví za pár dní.

Zhluboka se nadechni. Zadrž dech. A vydrž co nejdéle… Mladá policistka Lacey Flintová si je velmi dobře vědoma, jak může být Temže nebezpečná – přesto na řece bydlí, pracuje a navzdory všem varováním v ní i plave. Podařilo se jí zotavit z traumat uplynulých měsíců a snad poprvé v životě má pocit, že by mohla být šťastná. Mýlí se. Za horkého letního dne zahlédne na vodě mrtvé tělo. Lacey slouží u námořní jednotky Metropolitní policie, a proto ví, kolik tragických úmrtí má řeka na svědomí. Všechny instinkty jí ale napovídají, že tento případ je jiný. Kdo byla ta žena a proč je pečlivě zahalena do bílého pohřebního roucha? Proč má Lacey neodbytný pocit, že komusi záleželo na tom, aby mrtvou ženu spatřila? Nalhává si to, anebo někdo opravdu slídí kolem jejího hausbótu? Inspektorka Dana Tullochová by to nikdy nepřiznala, ale pro záhadnou Lacey má slabost, i když se jí neustále vměšuje do vyšetřování toho podivného případu utonulé ženy. Dobře ví, jakým peklem si bývalá kolegyně prošla, a tak jí jen velmi nerada informuje o hrozícím nebezpečí. Ale Lacey už tuší, vlastně ví, že kolem její lodi se pohybuje vrah a nechává jí dárky, které by raději nikdy nedostala...
Obálka a anotace jsou převzaty z webu www.dominoknihy.cz

6 komentářů :

  1. Souhlas s tím motivem, to je páradička. A moc se těším na celou recenzi, akorát jsi mě trošku zarazila s informací, že je to poslední díl. Já se po tom nijak nepídila, ale zdá se mi, že je tam nedopracovaná ještě celá škála věcí z osobního života hrdinů, proto jsem tak nějak předpokládala, že ještě něco bude...:)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, je to tak, vyšlo to v roce 2014 a Dana mi letos na SK říkala, že je to poslední. Mně to přijde takové dost otevřené, že kdyby se Sharon chtěla k Lacey vrátit, tak může, ale zároveň nemusí... Ale já bych samozřejmě další díly brala všema deseti :)

      Vymazat
  2. K tomuhle tipu můžu říct snad jen to, že zní opravdu zajímavě. :D Ale musím se ti pochlubit - v Neoluxoru jsem už dvakrát okukovala Madonu z hor a možná nad ní trochu slintala... No a až tam půjdu potřetí, asi si ji budu muset odnést. :D

    OdpovědětVymazat
  3. S.J. Bolton je můj největší knižní rest. Mám doma všechny její knihy, kromě této nové (a teď momentálně mi chybí i Už mě vidíš - tu jsem měla, ale chci si pořídit nové vydání, aby mi knížky k sobě hezky ladily) a doufám, že už se do ní brzy pustím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se k ní dostaneš brzy, myslím, že si ji zamiluješ :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates