PŘÍRŮSTKY | Únor 2018

Čtete správně, je to tak. Ty nejoblíbenější a nejčtenější články, tedy přírůstky a přečteno, dostaly pořádnou ránu, když jsem je někdy na jaře přestala stíhat vydávat. Nicméně po poradě s pár mými čtenáři (děkuju! 💖) jsem se rozhodla je dovydat zpětně a pak na ně navázat novými. Přes léto to chci stihnout, tak snad se mi to podaří a Vy třeba budete moci načerpat nějakou inspiraci na doplnění vašeho seznamu knih k přečtení.

Dnes tedy únorové přírůstky, pojďme na ně! Nezapomeňte mi pak napsat, zda jste nějakou z knih četli a jak se vám líbila, případně zda se na nějakou teprve chystáte 😍

Únor se nesl ve znamení recenzních výtisků, vycházela totiž celá řada úžasných knih, na které jsem se dlouho těšila.
Jednou z nich byl nový thriller od nakladatelství Jota Dítě Stasi, který je netradičně zasazen do Německa sedmdesátých let, do období rozdělení železnou oponou. Na jednu stranu velmi propracovaná kniha, na druhou stranu vyprávění zahlcené postavami a místy, v nichž se čtenář ne vždy jednoduše orientuje. Rozhodně se však jednalo o nadprůměrné čtení a já se těším na další díly série (ano, zase).
Dalších pár knížek jsem ukořistila během návštěvy mého milovaného antikvariátu na Národní. Na Rekviem za Pluto jsem zvědavá už nějaký čas, knížka je navíc podepsaná, takže jsem z ní měla samozřejmě radost. Také od Jiřího Hájíčka už si chci notný čas něco přečíst, nemohla jsem tedy odolat povídkovému souboru Vzpomínky na jednu vesnickou tancovačku. Chtěla bych si knihu přečíst teď v létě, tak snad se mi to povede. Posledním antikvariátním úlovkem pak byla kniha Charlieho Lovetta, Dobrodružství milovníka knih, kterou jsem také měla dlouho na seznamu přání. 
Knižní radost mi udělala taky moje kamarádka Anička Musilová, která mě obdarovala Jackem Londonem a jeho knihou Moře, sníh a velkoměsta 💖
Přírůstky pokračovaly malým nákupem, ve výprodejích jsem totiž úspěšně ukořistila knihy Slib a Štěnice, další má dávná přání, navíc za naprosto legrační ceny. 
Další knihy mi pak přibývaly opět v rámci spoluprací. Od Martinusu jsem k recenzi dostala knihu Paola Cognettiho Osm hor, do které jsem se naprosto, ale naprosto, zamilovala a je to pro mě jedno z nejosudovějších čtení. Moc všem doporučuji!
V únoru nakladatelství Domino vydalo thrillerovou pecku Poslední paní Parrishová, což je prostě skvost a učebnicový příklad toho, jak by měly thrillery vypadat. Celých 440 stran za jediný den, na jediný zátah... to asi mluví za vše, nemyslíte?
Oproti tomu novinku od nakladatelství Leda, technothriller Oni nevědí, co činí, na jeden zátah nejspíše nepřečtete. Hodně náročné čtení, které jsem vstřebávala pěkně dlouho. Ale také naprosto úžasné dialogy, jedny z nejlepších, jaké jsem v knize doposud potkala... a velmi palčivé a aktuální téma.
Další knížka mi dorazila opět od nakladatelství Domino, tentokrát se jednalo o jejich novinku Co zbylo z mojí sestry. Nejsem velký fanda nespolehlivých vypravěčů, ale tato knížka se nesmírně povedla. Není totiž jen thrillerem, jedná se o skvělé psychologické drama. Autorka děj skládá do úchvatně detailní a pečlivé mozaiky, využívá více úhlů pohledu, a ani senzační zvraty zde nejsou na škodu. Za mě skvělé a doporučuji kudy chodím.
Moji knihovnu v únoru také rozšířil nákup v Levných knihách, kde jsem neodolala nádhernému vydání Utrpení mladého Werthera, také jsem pořídila Irskou kuchařku, která mě v LK docela překvapila. Ostatně, podobně mě zaskočil i Horrorstör, který se tam objevil za 19 Kč! Sice se budu pekelně bát, poněvadž já jsem pořádný strašpytel, ale zkusit se musí všechno.
Čím jsme článek otevřeli, tím jej i uzavřeme. Posledním únorovým přírůstkem totiž byla novinka od nakladatelství Jota, biografie S každou padající hvězdou. Neskutečná záležitost, která mě samozřejmě hodně dostala. Je nepředstavitelné, jaká je v některých částech naší planety každodenní realita lidí, celého jednoho národa... Tento titul bych bez váhání zařadila na seznam povinné četby.
Celou recenzi knihy S každou padající hvězdou najdete zde.

Za všechny spolupráce a za knížky k recenzím zde ještě jednou moc děkuju, hrozně moc si každé vážím 💞

8 komentářů :

  1. Pěkná hromádka. Některé znám od pohledu, ale zatím se z toho nechystám číst nic :-)

    OdpovědětVymazat
  2. A já si říkala, jestli jsem se ocitla někde v minulosti XD
    Každopádně nečetla jsem ani jednu, ale Osm Hor mě hodně láká. :) Tak uvidím kdy se k ní dostanu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, je to hrůza a ostuda 😂🙈 A Osm hor strašně moc doporučuju, strašně hrozně moc ❤️❤️❤️

      Vymazat
  3. To seš dobrá, že si to takhle pamatuješ. Já už nevím ani, co jsem si pořídila v červnu, natož někdy v únoru. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Mám dojem, že jsem v únoru nejspíš byla v zimním spánku nebo nevím. Vůbec si nevzpomínám, že bych o kterékoliv z knih slyšela. Bože, mám to ale literární mezery :D

    OdpovědětVymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates